Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ενόχληση ΗΠΑ από δηλώσεις Ερντογάν

22.11.2012 | 19:19
Η κυβέρνηση των ΗΠΑ φέρεται να έχει ενοχληθεί από τις δηλώσεις του Τούρκου πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ο Ερντογάν χαρακτήρισε το Ισραήλ «κράτος-τρομοκράτη» ασκώντας παράλληλα κριτική και στον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, χωρίς να τον κατονομάσει, που υποστήριξε ότι το Ισραήλ έχει δικαίωμα στην αυτοάμυνα: Δεν πρόκειται για αυτοάμυνα όταν το Ισραήλ επιτίθεται, είχε πει ο Τούρκος πρωθυπουργός.
   Διπλωματικοί αναλυτές στην Άγκυρα υποστηρίζουν ότι η αμερικανική κυβέρνηση εξέφρασε δια της διπλωματικής οδού σε Ουάσιγκτον και Άγκυρα την ανησυχία των ΗΠΑ για τις δηλώσεις Ερντογάν τονίζοντας ότι δεν βοηθούν στην λύση, αλλά οξύνουν το πρόβλημα.
   Τόσο το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών όσο και η αμερικανική πρεσβεία στην Άγκυρα αρνήθηκαν να κάνουν να κάνουν σχόλια.
   Οι ίδιες πηγές προσθέτουν ότι η Άγκυρα υποστηρίζει ότι η διεθνής κοινότητα πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλία για τον τερματισμό της τραγωδίας στη Γάζα. ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου τόνισε στην Αμερικανίδα ομόλογό του Χίλαρι Κλίντον ότι αντί να υπερασπίζεται το δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα θα έπρεπε να πιέσει το Τελ Αβίβ να σταματήσει την αιματοχυσία στην Γάζα. 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ