Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

2,5 εκατομμύρια έχουν κοστίσει στις ΗΠΑ οι έρευνες για το Μπόϊνγκ

22.03.2014 | 09:00
Η συμμετοχή του αμερικανικού στρατού στην αναζήτηση του χαμένου αεροσκάφους της Malaysia Airlines έχει κοστίσει στις ΗΠΑ μέχρι στιγμής περίπου 2,5 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Πενταγώνου, ενώ αναφέρεται ότι θα διατεθούν συνολικά 4 εκατομμύρια δολάρια, τα οποία είναι αρκετά για να καλύψουν τις ανάγκες των αμερικανικών επιχειρήσεων αναζήτησης μέχρι τις αρχές του Απριλίου.

Οι ΗΠΑ είχαν αποστείλει αρχικά το USS Kidd, ένα αντιτορπιλικό του Ναυτικού με κατευθυνόμενους πυραύλους, καθώς και το USS Pinckney για να πραγματοποιήσουν έρευνες προκειμένου να εντοπίσουν οποιαδήποτε συντρίμμια του αεροπλάνου. Τα δύο αυτά πλοία έχουν πλέον αποσυρθεί από την επιχείρηση αναζήτησης.

Δύο κατασκοπευτικά αμερικανικά αεροσκάφη έχουν σταλεί στην περιοχή για την αναζήτηση του αεροπλάνου, συμπεριλαμβανομένου ενός P-8A Poseidon, το οποίο είναι σχεδιασμένο για τον εντοπισμό υποβρυχίων.

«Μέχρι τώρα, έχουμε βάλει στην άκρη 4 εκατομμύρια δολάρια για να διαθέσουμε προκειμένου να βοηθήσουμε στις έρευνες αναζήτησης. Με βάση τις τρέχουσες δαπάνες μας, εκτιμούμε ότι το ποσό αυτό θα καλύψει τις ανάγκες μας μέχρι τις αρχές του Απριλίου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, συνταγματάρχης Στιβ Γουόρεν.

Ωστόσο αυτό δεν αποτελεί μια συγκεκριμένη προθεσμία, αναφέρει το πρακτορείο Ρόιτερς. Ο υποναύαρχος Τζον Κίρμπι δήλωσε την Πέμπτη από το Πεντάγωνο ότι «Εμείς θα παραμείνουμε στην περιοχή εφ’ όσον οι αρχές της Μαλαισίας χρειάζονται τη βοήθειά μας».

Νωρίτερα την Παρασκευή, ο υπουργός Άμυνας της Μαλαισίας, Χισαμουντίν Χουσείν, δήλωσε μέσω ανάρτησής του στο Twitter ότι έχει σκοπό να επικοινωνήσει με τον Αμερικανό ομόλογό του, Τσακ Χέιγκελ, για την ανάγκη χρήσης «υδροφώνων εντοπισμού».

Το αμερικανικό Ναυτικό διαθέτει ένα σύστημα το οποίο ονομάζεται «Towed Pinger Locator», μια υποβρύχια συσκευή ειδική για τη μετάδοση, λήψη και καταγραφή ηχητικών κυμάτων την οποία χρησιμοποιούν τα πλοία για τον εντοπισμό αεροσκαφών σε βάθος μέχρι και 6 χιλιάδων μέτρων, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του αμερικανικού Ναυτικού.

Η διεθνής ομάδα που έχει συσταθεί για την αναζήτηση της πτήσης MH370 της Malaysia Airlines στον Ινδικό Ωκεανό δεν κατάφερε να ανακαλύψει την Παρασκευή οποιοδήποτε εύρημα που μπορεί να συνδέεται με το χαμένο αεροσκάφος. Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Αυστραλίας δήλωσε την Παρασκευή ότι τα υποτιθέμενα συντρίμμια του αεροσκάφους ενδέχεται να έχουν βυθιστεί με αποτέλεσμα να είναι ιδιαίτερα δύσκολος ο εντοπισμός τους.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ