Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΗΠΑ: "Η Συρία θα προσπαθήσει να κρατήσει χημικά όπλα"

06.11.2013 | 07:56
Οι Ηνωμένες Πολιτείες εξετάζουν αναφορές των μυστικών υπηρεσιών, σύμφωνα με τις οποίες, η κυβέρνηση του προέδρου της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ μπορεί να προσπαθήσει να διατηρήσει κάποια χημικά όπλα, αντί της ολοκληρωτικής καταστροφής τους, όπως έχει δεσμευτεί, δήλωσε την Τρίτη ένας αμερικανός αξιωματούχος. «Υπάρχουν ενδείξεις ότι η Συρία μπορεί να σκοπεύει να διατηρήσει μερικά από τα αποθέματά της», δήλωσε ο αμερικανός αξιωματούχος υπό τον όρο της ανωνυμίας.

Ο ίδιος αξιωματούχος ανέφερε ότι είναι σημαντικό γεγονός η διεθνής κοινότητα να διατηρήσει τη «φωτιά στα πόδια» της συριακής κυβέρνησης για να διασφαλίσει ότι όλα τα συριακά χημικά όπλα θα δηλωθούν και θα καταστραφούν. «Η εξέλιξη αυτή δεν αποτελεί έκπληξη .... Σε αυτό το σημείο, δεν είναι εκτροχιασμός της διπλωματικής διαδικασίας» συμπλήρωσε ο αξιωματούχος αναφερόμενος προφανώς στη συμφωνία Αμερικανών και Ρώσων για την καταστροφή του χημικού οπλοστασίου του Άσαντ.

Σύμφωνα με την αμερικανο-ρωσική συμφωνία η Συρία πρέπει να καταστρέψει το σύνολο του χημικού της οπλοστασίου, από τα μέσα του 2014, αποτρέποντας με αυτό τον τρόπο την απειλή μια πιθανής αμερικανικής πυραυλικής και αεροπορικής επίθεσης. Η CIA και το αμερικανικό Πεντάγωνο αρνήθηκαν να σχολιάσουν τις σχετικές ανησυχίες που μεταδόθηκαν νωρίτερα την Τρίτη από το CNN. 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ