Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΗΠΑ προειδοποιεί Κίνα για την "εναέρια ζώνη αναγνώρισης πτήσεων"

01.02.2014 | 08:36
Οι Ηνωμένες Πολιτείες προειδοποίησαν την Κίνα ότι είναι ενάντια σε κάθε προσπάθεια να δημιουργήσει το Πεκίνο μια νέα " εναέρια ζώνη αναγνώρισης " στα νησιά της Θάλασσας της Νότιας Κίνας σε διαφιλονικούμενη περιοχή με το Βιετνάμ. Αυτό το μικρό αρχιπέλαγος στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας είναι υπό τον έλεγχο του Πεκίνου, αλλά διεκδικείται από το Βιετνάμ .
Η Ουάσιγκτον γνωρίζει «ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες της προετοιμασίας της Κίνας » για τη δημιουργία μιας ζώνης αναγνώρισης πτήσεων, δήλωσε η εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρί Χαρφ. Μια τέτοια πρωτοβουλία θα μπορούσε να θεωρηθεί μια «μονομερής προκλητική πράξη που θα αυξήσει τις εντάσεις και θα υπονομεύσει σοβαρά τη δέσμευση της Κίνας να εγκατασταθεί η διπλωματία στη γεωπολιτική διαμάχη της περιοχής », είπε σε συνέντευξη Τύπου .
Το Πεκίνο είχε δημιουργήσει μια "διπλωματική καταιγίδα" με την καθιέρωση εναέριας ζώνης αναγνώρισης πτήσεων στην Ανατολική Θάλασσα της Κίνας. Στην περιοχή που το Πεκίνο χάραξε τη ζώνη αναγνώρισης πτήσεων περιλαμβάνονται τα νησιά που βρίσκονται υπό ιαπωνικό έλεγχο αλλά διεκδικούνται από την Κίνα .

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ