Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΗΠΑ ΧΡΕΟΣ: "Μαύρο" σκοτάδι για λύση

12.10.2013 | 19:03
Οι Ρεπουμπλικάνοι κατηγόρησαν τον αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα ότι αρνήθηκε την πρότασή τους για έξοδο από την κρίση όσον αφορά το όριο του χρέους.

"Πήγαμε να διαπραγματευθούμε και δεν αποδέχθηκε καμία πρόταση", δήλωσε ο βουλευτής Ντάρελ Ίσα, έπειτα από μία κεκλεισμένων των θυρών συνάντηση της κοινοβουλευτικής ομάδας σήμερα το πρωί (ώρα ΗΠΑ).

Ο Έρικ Κάντορ, επικεφαλής της ρεπουμπλικανικής πλειοψηφίας στη Βουλή των Αντιπροσώπων, δήλωσε απογοητευμένος από την πορεία των συνομιλιών μεταξύ των Ρεπουμπλικανών και του Λευκού Οίκου.

"Στο στάδιο αυτό, ελπίζω πως η Γερουσία θα αντισταθεί και πως όλοι οι Ρεπουμπλικάνοι θα μιλήσουν με την ίδια φωνή", δήλωσε. "Προσπαθούμε να βρούμε μια λύση το ταχύτερο δυνατό", πρόσθεσε ωστόσο.

"Οι συζητήσεις και οι διαπραγματεύσεις αυτές με τον πρόεδρο δεν είναι ειλικρινείς και κατά συνέπεια δεν βρισκόμαστε πουθενά", δήλωσε ο βουλευτής Τζον Φλέμινγκ. "Μας είχαν πει πως θα μας μιλούσαν και την ίδια στιγμή προσπαθούν να μας παρακάμψουν πιέζοντας τη Γερουσία να βρει κάτι".

Η έναρξη των απευθείας συνομιλιών ανάμεσα στους Ρεπουμπλικάνους της Βουλής των Αντιπροσώπων και στον Λευκό Οίκο, την Πέμπτη, είχε σημειώσει μία πρώτη συγκεκριμένη πρόοδο στο θέμα της διπλής εμπλοκής για τον προϋπολογισμό και το όριο του χρέους.

Ωστόσο ο Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε σήμερα πως αντιτίθεται σε μία λύση μόνο μερικών εβδομάδων για το όριο του χρέους, το οποίο θα πρέπει να αυξηθεί πριν από τις 17 Οκτωβρίου προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος μιας στάσης πληρωμών.

Οι Ρεπουμπλικάνοι είχαν προτείνει αρχικά να μετατεθεί για το Νοέμβριο η λήξη της προθεσμίας ώστε να δοθεί χρόνος στα δύο στρατόπεδα να συμφωνήσουν σε μία μεταρρύθμιση του προϋπολογισμού.

Οι Ρεπουμπλικάνοι της Βουλής των Αντιπροσώπων πιστεύουν πως ο Λευκός Οίκος δεν διαπραγματεύεται απευθείας με τους Ρεπουμπλικάνους της Γερουσίας, οι οποίοι θεωρούνται λιγότερο αδιάλλακτοι από τους συναδέλφους τους της Βουλής και εκμεταλλεύεται με τον τρόπο αυτό τις διαιρέσεις στους κόλπους του συντηρητικού στρατοπέδου. 

Διαβάστε ακόμη:


Γερμανία εναντίον ΗΠΑ στους εξοπλισμούς

Μάθημα από ΗΠΑ για την άμυνα

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ