Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Διεθνή

USS John S. McCain: Η ιστορία που κρύβει το όνομα του αμερικανικού αντιτορπιλικού

21.08.2017 | 09:16
Το USS John S. McCain ανήκει στον έβδομο στόλο των ΗΠΑ που ελλιμενίζεται στην Ιαπωνία. Πρόκειται για αντιτορπιλικό κλάσης “Arleigh Burke”.

Η ιστορία που κρύβει το όνομα του

Το USS John S. McCain έχει πάρει το όνομά του από τον πατέρα και τον παππού του Αμερικανού Ρεπουμπλικάνου γερουσιαστή Τζον Μακέιν, οι οποίοι ήταν ναύαρχοι του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ. Ο ίδιος ο γερουσιαστής Μακέιν ήταν πιλότος του Ναυτικού κατά τη διάρκεια του πολέμου στο Βιετνάμ. Μετά την κατάρριψη του αεροπλάνου του, ο Μακέιν παρέμεινε όμηρος στο Βιετνάμ για 5,5 χρόνια.
Ο John S. McCain, o γηραιότερος ήταν διοικητής του αεροπλανοφόρου USS Ranger και διετέλεσε επίσης ως διοικητής της ομάδας ταχυμεταφορέων κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Επίσης ο John S. McCain, ο νεότερος υπηρέτησε στο ναυτικό ως διοικητής των υποβρυχίων USS Gunnel and USS Dentuda στο Β ‘ Παγκόσμιο Πόλεμο. Πριν αποσυρθεί από την ενεργό δράση το 1972 είχε φτάσει πλέον στο βαθμό του Αρχηγού του Στόλου των ΗΠΑ. Αυτοί οι άνδρες ήταν ο παππούς και ο πατέρας του σημερινού γερουσιαστή των ΗΠΑ Τζον Μακέιν.

Φωτογραφία: Ο John S. McCain, o γηραιότεροςΦωτογραφία: 
Ο John S. McCain o νεότερoς


Φωτογραφία:  Ο John S. McCain ( ο γερουσιαστής )
Λίγα λόγια για την κατασκεύη και τις υπηρεσίες του 


Το Μακέιν ναυπηγήθηκε το 1992 στο Bath με σπόνσορα τη γυναίκα του γερουσιαστή Τζον Μακέιν, Σιντι Μακέιν. Την κατασκευή του πλοίου ανέλαβε η Bath Iron Works το 1991.
Το McCain τέθηκε σε υπηρεσία στις 2 Ιουλίου 1994, στο Bath. Ο πρώην Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, George H. W. Bush, ήταν ο κύριος ομιλητής της τελετής.  Το πλοίο στάλθηκε αρχικά στο λιμάνι του Περλ Χάρμπορ, στη Χαβάη, και μετά μεταφέρθηκε το λιμάνι Yokosuka της Ιαπωνίας το 1997.

Τον Ιανουάριο του 2003, το John S. McCain αναπτύχθηκε στον Περσικό Κόλπο. Το πλοίο έριξε 39 πυραύλους Tomahawk για να υποστηρίξει την εισβολή στο Ιράκ και για αυτό το λόγο παρασημοφορήθηκε από το Ναυτικό το 2003 και το 2003


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ