Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

USS Truman: Το πρώτο αμερικανικό αεροπλανοφόρο που εισήλθε στην Αρκτική μετά από δεκάδες χρόνια

19.10.2018 | 19:00
Για την πρώτη φορά εδώ και σχεδόν τρεις δεκαετίες αμερικανικό αεροπλανοφόρο εισέρχεται στην περιοχή της Αρκτικής.

Συγκεκριμένα το αεροπλανοφόρο Harry S. Truman θα βρίσκεται στα ανοιχτά της Νορβηγίας προκειμένου να λάβει μέρος στη στρατιωτική άσκηση του ΝΑΤΟ, όπως ανακοίνωση το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ.

«H Επιθετική Ομάδα του Harry S Truman θα αναπτύξει τις δυνατότητές της στα ανοιχτά των ακτών της Νορβηγίας, πραγματοποιώντας αεροπορικές, θαλάσσιες και υποθαλάσσιες επιχειρήσεις, ενώ θα πρέπει να αντιμετωπίσει την τριάδα των χαμηλών θερμοκρασιών, τους δυνατούς ανέμους και τις απρόβλεπτες θάλασσες», τονίζει η ανακοίνωση, ενώ προσθέτει ότι μετά που θα ασκήσει τις δυνατότητές της ανεξάρτητα, η ομάδα θα ενταχθεί στον στόλο των 30 χωρών που συμμετέχουν στη νατοϊκή άσκηση Trident Juncture 2018.

Το αεροπλανοφόρο America ήταν το τελευταίο αμερικανικό αεροπλανοφόρο που επιχείρησε στην περιοχή, τον Σεπτέμβριο του 1991, στο πλαίσιο της νατοϊκής άσκησης North Star.

Η νατοϊκή άσκηση πρόκεται να διεξαχθεί από τις 23 Οκτωβρίου έως τις 25 Νοεμβρίου στα ανοιχτά της Νορβηγίας.

Προβλέπεται να συμμετέχουν περισσότερα από 50.000 άτομα, μεταξύ των οποίων οι 14.000 θα είναι από τις ΗΠΑ, ενώ θα χρησιμοποιηθούν περίπου 150 αεροσκάφη, 65 πλοία και περισσότερα από 10.000 οχήματα.

Πηγή: Sputnik 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ