Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΑΠΟΨΗ

"Βαϊμάρη του Αιγαίου η Ελλάδα"! Τι ΔΕΝ καταλαβαινουν Γερμανοί και άλλοι Ευρωπαίοι

17.02.2015 | 07:41
Για επιχείρηση καταστροφής της Ελλάδας και για την “Βαϊμάρη του Αιγαίου” κάνει λόγο ο νομπελίστας οικονομολόγος Πολ Κρούγκμαν, ο οποίος σε δύο κείμενά του δείχνει να μην πιστεύει το μέγεθος της ανοησίας των Ευρωπαίων!

Ο Κρούγκμαν επισημαίνει ότι οι Ευρωπαίοι θα πρέπει να διαβάσουν την ιστορία επιστρέφοντας στην Δημοκρατία της Βαϊμάρης και στην καταστροφή της Γερμανίας μετά από τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Ακόμη και οι αριθμοί …ταιριάζουν με την “Βαϊμάρη του Αιγαίου”:

•Το ελληνικό ΑΕΠ μειώθηκε κατά 26% από το 2007 ως το 2013

•Το Γερμανικό είχε μειωθεί κατά 29% από το 1913 ως το 1919

Μια και οι Ευρωπαίοι αρνούνται να συζητήσουν πολιτικά και τους αρέσουν μόνο οι αριθμοί ,ο Κρούγκμαν τους δίνει μερικούς για εξάσκηση. Γράφει σχετικά με τον παραλογισμό των πρωτογενών πλεονασμάτων από μια οικονομία που είναι σε ύφεση:

“Για να επιτύχει επιπλέον αύξηση του πλεονάσματος κατά 3%, θα κοστίσει στην οικονομία της χώρας όχι 3% αλλά 8% του ΑΕΠ”.

Αυτό που και ο τελευταιος πολίτης σκέφτεται επισημαίνεται από τον νομπελίστα οικονομολόγο προς τους δανειστές της Ελλάδας:

Αν η χώρα καταστραφεί εκείνοι θα είναι οι πρώτοι που θα χάσουν. Κι όπως γράφει ο Κρούγκμαν ίσως να μην συμφωνούν ή να μην συμπαθούν καθόλου “τη νέα αριστερή ελληνική κυβέρνηση, αλλά δεν πρέπει να ξεχνούν ότι έχει εκλεγεί δημοκρατικά και η ηγεσία της είναι ειλικρινά δεσμευμένη στα δημοκρατικά ιδεώδη”


Διαβάστε ακόμη:

Στο φως το κείμενο συμφωνίας για την Ελλάδα που Σόϊμπλε-Ντάϊσελμπλουμ "εξαφάνισαν"
"Πύραυλος" Καμμένου κατά Ευρώπης: "Δεν πρόκειται να ζητήσουμε παράταση δεν εκβιαζόμαστε"


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ