Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τα Βαλκάνια γίνονται βάση για τη στρατολόγηση τζιχαντιστών

25.09.2014 | 15:14
Ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ Γκιόργκι Ιβάνοφ, κατά την ομιλία του στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, εξέφρασε την ανησυχία του για το γεγονός ότι τα Βαλκάνια γίνονται, όπως είπε, βάση για τη στρατολόγηση μαχητών για το παγκόσμιο τζιχάντ.

"Οι μαχητές από τα Βαλκάνια ομαδοποιούνται στις τάξεις του ISIS και της Τζαμπάτ αλ Νούσρα για την εξαγωγή της ιδεολογίας του τζιχάντ πίσω στις πατρίδες τους και έτσι εξυπηρετούν τους ευρύτερους στόχους των τζιχαντιστών. Μερικοί βρίσκονται εκεί τρία χρόνια, άλλοι στρατολογούνται τώρα, κάποιοι θα μείνουν εκεί, αλλά ορισμένοι θα επιστρέψουν στα Βαλκάνια και όταν επανέλθουν θα φέρουν μαζί το μίσος από την καταστροφική ιδεολογία τους, θα δηλητηριάσουν ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και τις χώρες" πρόσθεσε ο κ. Ιβάνοφ.

Ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ πρότεινε ως ένα μέσο στον αγώνα κατά των ακραίων ομάδων και την απειλή δημιουργίας "Βαλκανικού Χαλιφάτου" τη συγκρότηση ενός περιφερειακού κέντρου αντιτρομοκρατίας στις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων, το οποίο θα συλλέγει πληροφορίες για τις τρομοκρατικές ομάδες, τα δίκτυα και τις προθέσεις τους και θα παρέχει έγκαιρη ενημέρωση για την πρόληψη και το συντονισμό μεταξύ των διωκτικών αρχών.

Στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας μετείχαν περισσότεροι από 50 επικεφαλής αντιπροσωπειών και έγινε υπό την προεδρία του Μπάρακ Ομπάμα, ο οποίος κάλεσε τις χώρες που είναι πιο άμεσα εκτεθειμένες στην απειλή του ISIS να συμβάλουν στον αγώνα κατά των τζιχαντιστών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Λίβανος: Συνελήφθησαν 450 ύποπτοι τζιχαντιστές

Η Ελλάδα στέλνει πυρομαχικά στους Κούρδους που μάχονται τους ισλαμιστές

Όλες οι εξελίξεις στο μέτωπο των τζιχαντιστών σε Συρία και Ιράκ 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ