Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μπράβο σ΄ όλους. 270 χλμ. σε 9 μέρες,περπάτησαν άνδρες και γυναίκες των ΕΔ.ΦΩΤΟ

27.10.2012 | 09:06

Μπράβο σ΄ όλους.! Σ΄ αυτούς που κατάφεραν να τερματσίσουν ,αλλά και σ΄ αυτούς που προσπάθησαν. Η πορεία 270 χιλιμομέτρων που ακολούθησαν άνδρες και γυναίκες των Ελληνικών ΕΔ ήταν μια πολύ σημαντική εκδήλωση για τους εορτασμούς των 100 ετών από τους Βαλκανικούς Πολέμους του 1912-13.


Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος παρέστη στην τελετή λήξης της εκδήλωσης «Τρόπαιο Βαλκανικών Αγώνων» που πραγματοποιήθηκε στην Προβλήτα 1 του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για τα 100 από την έναρξη των Βαλκανικών Πολέμων και την απελευθέρωση της πόλης.

Η εκδήλωση «Τρόπαιο Βαλκανικών Αγώνων» ήταν μια δοκιμασία που διήρκησε 9 ημέρες κατά τη διάρκεια της οποίας, οι διαγωνιζόμενοι διήνυσαν απόσταση 269,5 χιλιομέτρων, ακολουθώντας έτσι τη νικηφόρα πορεία των μαχητών του 1912, ξεκινώντας από το χωριό Μάνδρα ν. Λαρίσης και συνεχίζοντας προς τα Σέρβια, την Κοζάνη, τη Βέροια, τα Γιαννιτσά και τη Θεσσαλονίκη.

Στην τελετή συμμετείχαν οι Φιλαρμονικές των τριών Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων, οι οποίες προσήλθαν από την πλατεία Αριστοτέλους όπου είχαν πραγματοποιήσει κοινό πρόγραμμα διάρκειας 30 λεπτών, η Διμοιρία Επιδείξεων της ΣΣΑΣ, η οποία εκτέλεσε ασκήσεις ακριβείας καθώς και η αντίστοιχη της Σχολής Τεχνικών Υπαξιωματικών Αεροπορίας (ΣΤΥΑ). 
 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ