Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

"Βέλη" Τράμπ κατά Δημοκρατικών για τις επιπτώσεις του "λουκέτου" στον στρατό

20.01.2018 | 15:11
"Βέλη" εναντίον των Δημοκρατικών εξαπέλυσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ κατηγορώντας τους ότι ευθύνονται για τη μερική αναστολή λειτουργίας των ομοσπονδιακών υπηρεσιών επειδή νοιάζονται περισσότερο για "τους παράνομους μετανάστες" παρά τις επιπτώσεις για τον στρατό ή την ασφάλεια των συνόρων.

"Οι Δημοκρατικοί ανησυχούν πολύ περισσότερο για τους παράνομους μετανάστες παρά για τον μεγάλο Στρατό μας ή για την Ασφάλεια στα επικίνδυνα Νότια σύνορα" ήταν το μήνυμα που ανάρτησε στο Twitter ο Αμερικανός πρόεδρος τις πρώτες πρωινές ώρες. "Θα μπορούσαν εύκολα να καταλήξουν σε μια συμφωνία αλλά προτίμησαν να παίξουν το χαρτί του «κλεισίματος» αντί για αυτό", πρόσθεσε.

Η Γερουσία αναμένεται να ξεκινήσει ξανά τις συζητήσεις για το σχέδιο χρηματοδότησης της κυβέρνησης το μεσημέρι, τοπική ώρα. Το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ ανακοίνωσε χθες ότι η παράλυση του ομοσπονδιακού κράτους δεν θα επηρεάσει τις επιχειρήσεις του στο Αφγανιστάν. Ούτε αυτές εναντίον του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και στη Συρία.

Οι επιπτώσεις του "λουκέτου"

Το σύνολο του 1,3 εκατομμυρίου ενστόλων θα εξακολουθήσει να εργάζεται. Ωστόσο το πολιτικό προσωπικό που κρίνεται μη απαραίτητο θα τεθεί σε αναγκαστική αργία. Ο υπουργός Άμυνας Τζιμ Μάτις προειδοποίησε μάλιστα ότι αν διαρκέσει η παράλυση του ομοσπονδιακού κράτους υπάρχει κίνδυνος να μην συντηρούνται τα πολεμικά πλοία και να αναγκαστούν να παραμείνουν στο έδαφος τα αεροσκάφη.Η Αμερική έχει εμπλακεί σε συνεχιζόμενες έρευνες για εικαζόμενη συμπαιγνία μεταξύ της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ το 2016 και της Ρωσίας.

Μόλις λίγες ώρες πριν ο επικεφαλής της Αμερικανική Πολεμικής Μηχανής μιλώντας στο Πανεπιστήμιο John Hopkins στη Βαλτιμόρη, είχε εκπέμπψει μήνυμα προς το Κογκρέσο να χρηματοδοτήσει τα μέσα που θα συμβάλλουν στον εκσυγχρονισμό των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ. Μάλιστα είχε προχωρήσει σε μια πρωτοφανή αναφορά για τη Ρωσία, προειδοποίησε ότι «δεν θα απειλήσει τη δημοκρατία της Αμερικής». «Αν μας προκαλέσετε, αυτή θα είναι η μεγαλύτερη και η χειρότερη μέρα σας».

Κύριο μέλημά μας να αντιμετωπίσουμε τις απειλές και τον ανταγωνισμό των μεγάλων δυνάμεων, όχι της τρομοκρατίας είχε τονίσει ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Τζέιμς Μάτις, αναφερόμενος στην εθνική αμυντική στρατηγική των ΗΠΑ. Οι ΗΠΑ αντιμετωπίζουν αυξανόμενες απειλές από δύο ρεβιζιονιστικές δυνάμεις τόσο διαφορετικές όσο η Κίνα και η Ρωσία, ανέφερε, αποκαλύπτοντας την εθνική αμυντική στρατηγική.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ