Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βενεζουέλα: Ισπανία, Γαλλία και Γερμανία στηρίζουν Γκουαϊδό

26.01.2019 | 15:24
 Μετά την Ισπανία και τη Γαλλία, και η Γερμανία ανακοίνωσε σήμερα ότι είναι έτοιμη να αναγνωρίσει τον Χουάν Γκουαϊδό ως προσωρινό πρόεδρο της Βενεζουέλας.

Οι τρεις ευρωπαϊκές χώρες ξεκαθάρισαν πως θα στηρίξουν τον Χουάν Γκουαϊδό αν δεν προκηρυχθούν εκλογές στη χώρα μέσα στις επόμενες οκτώ ημέρες, δείχνοντας έτσι τις διαθέσεις τους προς τον Μαδούρο.

Την ανακοίνωση αυτή έκανε μέσω του Twitter ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης, ενώ είχε προηγηθεί ανάλογο μήνυμα του Εμανουέλ Μακρόν.

Λίγο νωρίτερα, ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ ανέφερε ότι “αν δεν προκηρυχθούν δίκαιες, ελεύθερες και διαφανείς εκλογές στη Βενεζουέλα” η χώρα του θα αναγνωρίσει ως πρόεδρο τον Γκουαϊδό ώστε ο τελευταίος να προκηρύξει αυτές τις εκλογές.

“Δεν επιδιώκουμε να εγκαταστήσουμε ή να ανατρέψουμε κυβερνήσεις στη Βενεζουέλα, θέλουμε δημοκρατία και ελεύθερες εκλογές”, είπε ο Σάντσεθ σε αυτήν την ομιλία του που μεταδόθηκε από την τηλεόραση.

Οι ΗΠΑ, ο Καναδάς και οι περισσότερες χώρες της Λατινικής Αμερικής έχουν ήδη αναγνωρίσει τον Γκουαϊδό ο οποίος αυτοανακηρύχθηκε πρόεδρος και ορκίστηκε την περασμένη Τετάρτη, ενώπιον πλήθους διαδηλωτών.

Η Ρωσία έχει εκφράσει τη στήριξή της στον Μαδούρο ενώ η Κίνα καταγγέλλει τις “εξωτερικές παρεμβάσεις” στα εσωτερικά ζητήματα της χώρας.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ, φωτογραφία αρχείου REUTERS

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ