Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΒΙΝΤΕΟ: Τουρκία - Ο θρίαμβος της "νέας δημοσιογραφίας" μέσα από ένα κινητό

10.06.2013 | 14:20
Η λαχανιασμένη ανάσα της κοπέλας που έτρεχε στους δρόμους της Άγκυρας για να γλιτώσει από την επίδραση των δακρυγόνων, καταγράφηκε πεντακάθαρα στο βίντεο της ζωντανής μετάδοσης που έκανε από το κινητό της. 

Τα παραδοσιακά μέσα ενημέρωσης δεν έδειχναν εικόνα από τη συγκέντρωση στην Άγκυρα και πολύς κόσμος ζητούσε να μάθει. Στο Twitter τότε εμφανίστηκε ένα link για ζωντανή μετάδοση (livestream) από την Άγκυρα. Ηταν μια διαδηλώτρια η οποία έκανε αναμετάδοση όσων έβλεπε, με τη χρήση του κινητού της, σε ένα site που προσφέρει δυνατότητα απ' ευθείας αναμετάδοσης. H νεαρή γυναίκα έκανε τη βασική λειτουργία της δημοσιογραφίας – ενημέρωση του πολίτη- με το κινητό της.

Η δημοσιογραφία αλλάζει, μετασχηματίζεται και η κοινωνία βιώνει αυτήν την αλλαγή, όχι απλά παρακολουθώντας (όπως όταν οι εφημερίδες άλλαξαν σχήμα), αλλά κυρίως συμμετέχοντας. Οι τεχνολογικές εξελίξεις βοηθούν τον πολίτη να συμμετέχει στην ενημέρωση και τον δημοσιογράφο να μπορεί να συλλέγει με μεγαλύτερη ευκολία στοιχεία και να προωθεί σε περισσότερο κόσμο την είδηση. Αυτό δημιουργεί τρόμο σε όσους θέλουν να ελέγξουν την ενημέρωση. Τέτοιο τρόμο στην πραγματικότητα ομολόγησε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, χαρακτηρίζοντας τα social media “μπελά” και το Twitter πηγή παραπληροφόρησης.

Ο δημοσιογράφος και ο επαγγελματίας της επικοινωνίας πλέον δεν μπορεί να επιβιώσει εάν δεν προσαρμοστεί στις νέες συνθήκες, σε ένα ραγδαία μεταβαλλόμενο περιβάλλον. Πρέπει να μάθει να προσαρμόζεται γρήγορα στις αλλαγές που γίνονται στην κοινωνία και να παρακολουθεί και να κάνει κτήμα του τις τεχνολογικές αλλαγές. Αυτό ακριβώς είναι και η βάση της λειτουργίας του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Επικοινωνία και Δημοσιογραφία του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου, το οποίο καλεί τους υποψήφιους φοιτητές να εγγραφούν μέχρι τις 20 Ιουνίου 2013.

Οι φοιτητές του ΜΠΣ «Επικοινωνία και Δημοσιογραφία» αποκτούν όλες τις δυνατότητες και δεξιότητες για την κάλυψη των επικοινωνιακών αναγκών της κοινωνίας, όπως αυτές διαμορφώνονται στο σύγχρονο περιβάλλον, όχι μόνο μέσα από τα μαθήματα, αλλά και μέσα από τη συμμετοχή τους στις δράσεις και τις πρωτοβουλίες που το Πρόγραμμα αναλαμβάνει.

Και όλα αυτά, μέσω της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, προκειμένου ο σπουδαστής να μην επιβαρύνεται με έξοδα μετακίνησης, ενώ έχει πλήρη ελευθερία να ρυθμίζει ο ίδιος από τον χώρο που επιθυμεί τις ώρες και τον τρόπο της μελέτης του.

Οι σπουδές στο ΑΠΚΥ βασίζονται σε σύγχρονα παιδαγωγικά συστήματα που συνεπικουρούνται από την ευρεία χρήση της τεχνολογίας. Παράλληλα, δίνεται έμφαση στην ανάπτυξη της έρευνας και την ενίσχυση ερευνητικών προγραμμάτων, δημοσιεύοντας καινοτόμα αποτελέσματα με αντίκτυπο στις σχετικές επιστημονικές περιοχές.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα, μπορείτε να βρείτε κάνοντας κλικ εδώ
Επιπλέον, μπορείτε να επικοινωνήσετε απ' ευθείας με τους φοιτητές, αλλά και τους διδάσκοντες στο ΜΠΣ «Επικοινωνία και Δημοσιογραφία», μέσω
• Facebook https://www.facebook.com/epikoinonia.dimosiografia
• Twitter @ouc_edm
• Blogger Commediama


 


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Εκτέλεση διαδηλωτή στην Τουρκία! ΒΙΝΤΕΟ

Η τουρκική "εξέγερση" σε 90 δευτερόλεπτα - Ένα εκπληκτικό βίντεο


ΒΙΝΤΕΟ ΣΟΚ από Τουρκία - Πυροβολούν τους διαδηλωτές με λαστιχένιες σφαίρες και πανηγυρίζουν 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ