Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βλήματα όλμου εβλήθησαν από τη Συρία στo Ισραήλ

25.09.2012 | 12:22
Πολλά βλήματα όλμου εκτοξεύθηκαν από τη Συρία σήμερα στα κατεχόμενα από το Ισραήλ υψίπεδα του Γκολάν, ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός. Τα βλήματα, που προφανώς είχαν στόχους στο έδαφος της Συρίας, δεν προκάλεσαν υλικές ζημιές ή τραυματισμούς, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Ο ισραηλινός στρατός διαμαρτυρήθηκε στην αποστολή των παρατηρητών του ΟΗΕ στα υψίπεδα του Γκολάν, που επιτηρεί την ντε φάκτο εκεχειρία ανάμεσα στις δύο χώρες, τονίζοντας ότι δεν θα ανεχτεί άλλα τέτοια επεισόδια.

Τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι τα βλήματα όλμου προφανώς εβλήθησαν στο συριακό χωριό Τζουμπάτα αλ Κασάμπ σε αντίποινα στη δραστηριότητα των ανταρτών στην περιοχή. Ο στρατός ανακοίνωσε ότι παρόμοιο περιστατικό σημειώθηκε στην ίδια περιοχή στις 23 Ιουλίου.
Το Ισραήλ κατέλαβε τα υψίπεδα του Γκολάν στον πόλεμο του 1967 και τα προσάρτησε το 1981, μια κίνηση που δεν αναγνωρίστηκε διεθνώς.Την περασμένη εβδομάδα, ο ισραηλινός στρατός πραγματοποίησε άσκηση στα υψίπεδα του Γκολάν για να ελέγξει την επιχειρησιακή του ετοιμότητα εν μέσω εντάσεων με αφορμή το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν και τον εμφύλιο στη Συρία.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ