Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η "βόμβα ΕΡΤ" ακόμη δεν έχει απενεργοποιηθεί - Εμπλοκή στην σύσκεψη των αρχηγών

20.06.2013 | 22:34
Πραγματική εμπλοκή ή τελικοί ελιγμοί στην σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών το βέβαιο είναι ότι η συνάντησή τους διακόπηκε χωρίς να έχει υπάρξει συμφωνία. Και αυτό προκαλεί νέα σενάρια. Πριν από λίγο κι ενώ οι κύριοι Βενιζέλος και Κουβέλης είχαν αποχωρήσει για να πάνε στα κομματικά τους γραφεια, έγινε γνωστό ότι ο πρωθυπουργός έχει καλέσει στο Μέγαρο Μαξίμου σύσκεψη.

Θολό τοπίο μοιάζει για άλλη μία φορά η πολιτική ζωή του τόπου και το μέλλον της τριτοκομματικής κυβέρνησης μιας και λίγη ώρα πριν την κρίσιμη σύσκεψη φάνηκαν πάλι σύννεφα ανάμεσα στο Μαξίμου και τους δύο κυβερνητικούς εταίρους. Και ενώ η σύσκεψη είχε ξεκινήσει με αργοπορία λόγω του ταξιδιού του πρωθυπουργού, δεν πέρασε μία ώρα και έγινε γνωστή η είδηση πως στο ΠΑΣΟΚ και στη ΔΗΜΑΡ έχει δοθεί η εντολή να συγκλιθούν εκτάκτως οι Κοινοβουλευτικές Ομάδες, προκειμένου να μεταβούν εκεί οι κ.κ. Βενιζέλος και Κουβέλης, προκειμένου να τους ενημερώσουν.Αυτό σημαίνει ουσιαστικά πως η κρίσιμη σύσκεψη τελειώνει πολύ γρήγορα και κανείς δεν γνωρίζει τι σημαίνει αυτό! Πληροφορίες αναφέρουν πως ενδεχομένως ο κ. Σαμαράς προχώρησε σε μία πρόταση την οποία οι δύο κυβερνητικοί εταίροι θέλουν να την καταθέσουν και στους βουλευτές έτσι ώστε να πάρουν το πράσινο φως ή το άλλο δυσμενές σενάριο είναι πως ένας εκ των δύο κυβερνητικών εταίρων επιθυμεί να αποχωρήσει από την κυβέρνηση. 

Νωρίτερα, πριν τη σύσκεψη είχαν δημιουργηθεί σύννεφα σε όλα όσα φάνηκαν το βράδυ της Τετάρτης για καταρχήν συμφωνία. Αυτή τη φορά τα σύννεφα δημιουργήθηκαν πάνω από την Αγίου Κωνσταντίνου.

Στη ΔΗΜΑΡ έγινε ψηφοφορία έτσι ώστε ο κ. Κουβέλης να πάει με ένα δυνατό χαρτί στο Μαξίμου που θα ήταν η πλειοψηφία του κόμματός του. Αρχικά έγινε γνωστό πως η ΔΗΜΑΡ είπε ναι σε νέο φορέα δημόσιας ραδιοτηλεόρασης αλλά είχε αντιρρήσεις για τον αριθμό των εργαζομένων. Αυτό σήμανε πως υπάρχει συμφωνία με το Μαξίμου και έμενε να υπάρξει διαπραγμάτευση για τον αριθμό των εργαζομένων. Λίγο αργότερα, πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας έκαναν λόγο για ψηφοφορία της ΔΗΜΑΡ για επαναλειτουργία της ΕΡΤ, κάτι που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με το Μαξίμου και δημιουργεί και σκηνικό ρήξης. 

Τελικά, δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό για την ακριβή διατύπωση της ΔΗΜΑΡ και έτσι τα σύννεφα έχουν επανέλθει πάνω από το Μαξίμου.

Σύννεφα δημιουργούνται και από τις πληροφορίες που θέλουν τον κ. Κουβέλη να επιμένε σε εξάμηνες συμβάσεις των εργαζομένων, κάτι που στην ουσία σημαίνει πως επιθυμεί τουλάχιστον έξι μήνες για την περιβόητη αναδιάρθρωση της ΕΡΤ. Φυσικά ο κ. Κουβέλης φαίνεται να βάζει και κόκκινη γραμμή ζητώντας όλοι οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ να παραμείνουν στις θέσεις τους και σιγά σιγά να γίνουν οι αποχωρήσεις. 

Από την πλευρά του, ο Βενιζέλος ήταν αντιμέτωπος με ένα πιο ήπιο ακροατήριο μιας και οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ έλυσαν τα χέρια στον πρόεδρό τους και του έδωσαν εν λευκώ εξουσιοδότηση να διαπραγματευτεί με όποιον τρόπο θεωρεί καλύτερο με το Μαξίμου. 

Πάντως, και οι δύο κυβερνητικοί εταίροι κατά τη διάρκεια των συνεδριάσεων των κοινοβουλευτικών ομάδων, επικοινώνησαν μεταξύ τους τηλεφωνικά προκειμένου να μεταβούν στο Μαξίμου με κοινή γραμμή. 
 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ