Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βόμβες ξεκλήρισαν οικογένειες στη Συρία

05.07.2014 | 20:11
Οκταμελής οικογένεια ξεκληρίστηκε στη Συρία όταν αυτοσχέδιες βόμβες-βαρέλια έπεσαν από συριακά αεροσκάφη στην επαρχία Νταράα.

Μία οκταμελής οικογένεια -οι γονείς και τα έξι παιδιά τους, δύο, οκτώ, 10, 11, 12 και 13 ετών- σκοτώθηκαν σήμερα από αυτοσχέδιες βόμβες-βαρέλια που έριξαν συριακά αεροσκάφη σε πόλη της νότιας επαρχίας Νταράα, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. 

Η ίδια πηγή αναφέρει ότι ένας άνδρας, η σύζυγός του και τα έξι παιδιά τους σκοτώθηκαν σε επιδρομή στην πόλη Νταέλ.
Ένας άλλος άνδρας σκοτώθηκε από αεροπορική επίθεση με βόμβες-βαρέλια σε άλλο σημείο της επαρχίας, ανακοίνωσε η οργάνωση που εδρεύει στη Βρετανία.

Βίντεο που τραβήχτηκε στην Νταέλ δείχνει άνδρες να μεταφέρουν ό,τι απέμεινε από τις σορούς της οικογένειας.
"Αυτό είναι ό,τι απέμεινε από την οικογένεια. Που είναι η αραβική τιμή κατά τον ιερό μήνα του Ραμαζανίου; Αυτό συμβαίνει στα παιδιά", ακούγεται να λέει ένας άνδρας.

Οι συριακές καθεστωτικές δυνάμεις έχουν τον έλεγχο της πόλης Νταράα, αλλά η επαρχία είναι διχασμένη: την μισή ελέγχουν οι καθεστωτικοί και την υπόλοιπη οι αντάρτες.

Το καθεστώς του Μπασάρ Αλ Άσαντ έχει στραφεί σε ένα ασυνήθιστο όπλο, τα βαρέλια γεμάτα εκρηκτικά και καύσιμα που πέφτουν από ελικόπτερα και προκαλούν εκτεταμένες καταστροφές λόγω της μεγάλης χωρητικότητας των δοχείων.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ