Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βουλή: Ψηφίστηκε το πολυνομοσχέδιο με 152 "ΝΑΙ"

27.09.2016 | 23:45
 Με 152 ψήφους "υπέρ" από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ έναντι 141 ψήφους "κατά", ψηφίσθηκαν επί της Αρχής και τα δύο πρώτα άρθρα του Πολυνομοσχεδίου που είχαν τεθεί σε ονομαστική ψηφοφορία. Ο μόνος που απουσίασε για λόγους υγείας από τις κοινοβουλευτικές ομάδες της πλειοψηφίας ήταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ από το νομό Φλώρινας Κώστας Σέλτσας, που απέστειλε όμως επιστολή με την οποία γνωστοποίησε πως εάν ήταν παρόν θα ψήφιζε τα δύο άρθρα. Επιστολή γνωστοποίησης απέστειλαν και οι υπόλοιποι 6 βουλευτές της αντιπολίτευσης που δεν παραβρέθηκαν κατά την ονομαστική ψηφοφορία στην Ολομέλεια.

Επίσης, με 152 ψήφους υπέρ και 141 κατά, ψηφίστηκαν τα άρθρα 1 και 2 (ασφαλιστικές ρυθμίσεις και ένταξη των ΔΕΚΟ στο υπερταμείο).
Ονομαστική ψηφοφορία ζήτησαν επί της αρχής του νομοσχεδίου και επί των άρθρων 1 και 2, η ΝΔ, η Δημοκρατική Συμπαράταξη και το ΚΚΕ.

Τις άγριες κόντρες κατά τη συνεδρίαση... επισκίασαν οι Στάθης Λεουτσάκος και Θανάσης Πετράκος, οι οποίοι διαμαρτυρήθκαν για τις ιδιωτικοποιήσεις, πετώντας από τα θεωρεία φέιγ βολάν μέσα στην αίθουσα της Ολομέλειας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ NewsIt.gr

Το επεισόδιο διαδραματίστηκε την ώρα που στο βήμα βρισκόταν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Μαντάς, και προκάλεσε την αντίδραση και σήμανε συναγερμό στην Φρουρά της Βουλής, η οποία και απομάκρυνε τους δύο πρώην βουλευτές από τα θεωρεία της Βουλής.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ