Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βούτσης για Σκοπιανό: Ο Καμμένος πολιτεύεται με υπεθυνότητα

20.01.2018 | 15:36
Απορρίπτει κατηγορηματικά ο πρόεδρος της Βουλής, κ.Νίκος Βούτσης τα σενάρια περι ριμέικ του σκηνικού του 1992 με αφορμή τη στάση του κυβερνητικού εταίρου και υπουργού Εθνικής Άμυνας, κ. Πάνου Καμμένου, στο ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων. Σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στο Πρώτο Πρόγραμμα, ο κ. Βούτσης υποστήριξε: «ο κ. Καμμένος έχει αποδείξει ότι μπορεί να πολιτεύεται με πολύ μεγαλύτερη υπευθυνότητα, ευλυγισία, αλλά και σταθερότητα σε αυτά που ο ίδιος πιστεύει ή σε αυτά που δεσμεύεται, και στις προγραμματικές δηλώσεις των δύο κυβερνήσεων στις οποίες συμμετείχε."

Αυτή ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του προέδρου της Βουλής στο ερώτημα εαν υπάρχει η πιθανότητα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος να μετατραπεί σε ένα είδος «Αντώνη Σαμαρά» για τον κ. Τσίπρα, ο πρόεδρος της Βουλής σημείωσε ότι «ο κ. Καμμένος έχει αποδείξει ότι μπορεί να πολιτεύεται με πολύ μεγαλύτερη υπευθυνότητα, ευλυγισία, αλλά και σταθερότητα σε αυτά που ο ίδιος πιστεύει ή σε αυτά που δεσμεύεται, και στις προγραμματικές δηλώσεις των δύο κυβερνήσεων στις οποίες συμμετείχε."

Πρόσθεσε δε, με εμφατικό τρόπο: Δεν έχει καμία σχέση με την πολιτική ή τη διαδρομή ή την πρωτοβουλία που είχε πάρει ο νέος κ. Αντώνης Σαμαράς τότε ως υπουργός Εξωτερικών στο πλαίσιο της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Θεωρώ πως είναι στον αντίποδα και για αυτό ακριβώς δεν ανησυχώ ότι θα υπάρξει κάποια κρίση».

«Η σταθερότητα στην περιοχή είναι απολύτως αναγκαία για εμάς τους ίδιους, όχι για το ΝΑΤΟ και την Ε.Ε. όπως λένε κάποιοι σύντροφοι σχηματικά εξ αριστερών. Το πού θα πάνε τα δυτικά Βαλκάνια, ποιος είναι ο ρόλος μας στην περιοχή, το τι συμβαίνει τώρα με την Τουρκία, το τι ανάγκες έχει η Εευρωπαϊκή Ένωση με αφορμή το BREXIT ή τις χώρες του Βίζεγκραντ και τους συσχετισμούς δυνάμεων στην Αυστρία, όλο αυτό το πακέτο αφορά πάρα πολύ τη χώρα μας», τόνισε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης 

Και επισήμανε, «σε επιπλέον θέματα που μπορεί να παραπέμπουν σε αλυτρωτισμούς και άλλα ζητήματα, οι επαΐοντες οι οποίοι έχουν την πρώτη ευθύνη και θα κάνουν και τις σχετικές συζητήσεις, είμαι σίγουρος πως, αν βρεθεί λύση, θα έχουν πάρει όλες τις αναγκαίες πρόνοιες έτσι ώστε και στο μέλλον να μην υπάρξουν σκιές με τη γείτονα χώρα».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ