Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

"Βρείτε τι έγινε με τον "χρυσαυγίτη" στη Σπάρτη" - Εντολή Γεννηματά για την περίεργη "απαλλαγή"

05.07.2013 | 17:22
Του Λ. ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗ 

Άμεση και πλήρη  διερεύνηση του θέματος διέταξε η Αναπληρωτής Υπουργός Αμυνας  Φώφη Γεννηματά  για την περίπτωση του φερόμενου ως οπαδού της Χρυσής Αυγής  που φέρεται, σύμφωνα με καταγγελία οργάνωσης νεολαίας, να επιδίωξε να μην  εκπληρώσει τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις απαιτώντας ''εδώ και τώρα'' απαλλαγή.και απειλώντας στρατιώτες και στελέχη του Κέντρου Εκπαίδευσης στην Σπάρτη!

Το θέμα ανέδειξε το OnAlert μετά από ανακοίνωση του ''ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ-ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ'' για υπόθεση ''απαράδεκτης μεθόδευσης απαλλαγής στράτευσης μέσω του Ι-5 και της μη αντιμετώπισης της Λιποταξίας  γνωστού στελέχους της Χρυσής Αυγής Λακωνίας, που παρουσιάστηκε το Μάιο στο ΚΕΕΜ Σπάρτης, (και) ο οποίος τραμπούκισε και απείλησε το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων στην Σπάρτη «ώστε να τα καταφέρει»''. Από την πρώτη εξήγηση που δόθηκε στην κ Γεννηματά από το ΓΕΣ είναι ότι το περιστατικό έγινε τον περασμένο Μάρτιο - και όχι τον Μάιο- και ότι ο εν λόγω νέος δεν πήρε απαλλαγή αλλά 6μηνη αναβολή. Η αναπληρωτής Υπουργός , δίνοντας εντολές για τήρηση της νομιμότητας και της ισοπολιτείας για όλους, ζήτησε να εξετασθεί σε βάθος η καταγγελία και να της δοθεί γραπτό πόρισμα μέχρι την Δευτέρα,

Να θυμίσουμε ότι νεοσύλλεκτοι  φέρονται να κατήγγειλαν στο ''Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων'' τα εξής απίθανα, σύμφωνα με ανακοίνωση της οργάνωσης :
“...
γνωστό μέλος της Χρυσής Αυγής Λακωνίας, παρουσιάστηκε εκπρόθεσμα για να ζητήσει την απαλλαγή του από τις στρατιωτικές υποχρεώσεις με οποιονδήποτε τρόπο (δηλαδή “εφευρίσκοντας” οποιαδήποτε ασθένεια ήταν δυνατόν, από τις ψυχιατρικές που χρησιμοποιούνται συνήθως ως άλλοθι, ακόμη και ορθοπεδικές). Σαν να μην ήταν αρκετή η έκπληξή μας από το γεγονός καθαυτό, τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο περίεργα όταν στην εκπρόθεσμη αυτή διαδικασία,  ο Χρυσαυγίτης ζήτησε να πάρει την απαλλαγή “εδώ και τώρα”, απειλώντας με οποιοδήποτε τρόπο στρατιώτες και στελέχη του ΚΕΕΜ αλλά και του στρατιωτικού νοσοκομείου της Τρίπολης (411) αν δεν την έπαιρνε. Κάποιος θα πίστευε ότι σε αυτό το σημείο θα παρέμβαινε η στρατονομία, θα εξεταζόταν κάποια στιγμή ο Χρυσαυγίτης για να διαπιστωθεί αν ευσταθούν οι ισχυρισμοί του και θα αποφαινόταν η αρμόδια επιτροπή απαλλαγών για το αν είναι ικανός να υπηρετήσει ή όχι. Αντίθετα, αυτό που έγινε ήταν ότι έφυγε από το στρατόπεδο (αν και ουσιαστικά λιποτάκτης!), και με αντίστοιχες σωματικές απειλές κατάφερε να πάρει το πολυπόθητο Ι-5 από το νοσοκομείο, απειλώντας τόσο το ιατρικό όσο και το στρατιωτικό προσωπικό με προσωπικές επιθέσεις χρησιμοποιώντας την εντοπιότητά του”.

Με την κίνησή της η κ. Γεννηματά καθιστά σαφές ότι στις Ενοπλες Δυνάμεις δεν θα υπάρξει ανοχή για ΄΄τσαμπουκάδες'' στο όνομα ή στην λογική της Χρυσής Αυγής αλλά και όποιου άλλου αμφισβητεί την νομιμότητα και την ισονομία..
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Χρυσαυγίτης Ι5 - Κι όμως επιδιώκουν απαλλαγή από τη θητεία ακόμη και οι "εθνικιστές"
 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ