Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η Βρετανία αποπληρώνει σήμερα τα χρέη του ...Α' Παγκοσμίου Πολέμου!

03.12.2014 | 16:19
Η Βρετανία θα αποπληρώσει το σύνολο των χρεών της που χρονολογούνται από τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο και ανέρχονται σε 1,9 δισεκ. στερλίνες (2,4 δισεκ. ευρώ), ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση.

"Μπορούμε επιτέλους να πληρώσουμε τα χρέη που συνήφθησαν για να πολεμήσουμε στη διάρκεια του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου", ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών Τζορτζ Όζμπορν.

"Αποτελεί ένδειξη της δημοσιονομικής αξιοπιστίας μας και είναι επίσης μια καλή συναλλαγή για τους σημερινούς φορολογουμένους", διαβεβαίωσε.

Πράγματι, η κυβέρνηση θα επωφεληθεί από τα σημερινά πολύ χαμηλά επιτόκια για να αναχρηματοδοτήσει το χρέος της στις αγορές.Περισσότερα από 120.000 πρόσωπα κατέχουν δάνεια που χρονολογούνται από την εποχή αυτή και οι βρετανικές αρχές θα έρθουν σε επαφή μαζί τους προκειμένου να τους τα αποπληρώσουν.Σύμφωνα με επίσημες εκτιμήσεις, η Βρετανία έχει πληρώσει από το 1917 περίπου 5,5 δισεκ. στερλίνες για τόκους δανείων που χρονολογούνται από τον Μεγάλο Πόλεμο.Η χώρα θα αποπληρώσει επίσης ομόλογα που χρονολογούνται από τον 18ο αιώνα. Η χώρα είχε τότε χρεωθεί πολύ μετά το σκάσιμο, το 1720, μιας κερδοσκοπικής "φούσκας" που έμεινε στην ιστορία ως "η Φούσκα των Νότιων Θαλασσών".

Η κυβέρνηση είχε ήδη ανακοινώσει τον Οκτώβριο την αποπληρωμή παλαιών χρεών, αλλά για ποσά μικρότερα απ' ό,τι αυτά που ανακοινώθηκαν σήμερα.

Στην αρχική φωτογραφία που προέρχεται από το αρχείο Preston Digital Archive, διακρίνονται έξι τανκ τύπου Mark 1V τα οποία περιόδευαν στις πόλεις της Αγγλίας της Ουαλίας και της Σκωτίας το 1918, με σκοπό την συγκέντρωση χρημάτων για τον πόλεμο. Οι περιοδείες ονομάστηκαν Tank Bank Weeks

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Φωτογραφίες: Preston Digital Archive, Daily News,extremetopten.com 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ