Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βρέθηκαν εκρηκτικά στον Παρνασσό - Ποιος τα είχε αποθηκεύσει

22.06.2014 | 12:33
Σημαντικές ποσότητες εκρηκτικών εντοπίστηκαν το πρωί του Σαββάτου στις εγκαταστάσεις ιδιωτικής αθλητικής σχολής στο Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού, κατά τη διάρκεια εργασιών συντήρησης που γίνονταν εκεί.

Μεταξύ άλλων βρέθηκαν 101 τεμάχια εκρηκτικής ύλης ΤΝΤ, ηλεκτρικοί πυροκροτητές, εκρηκτική ύλη C 4 και στρατιωτικοί μηχανισμοί.

Επίσης  βρέθηκαν φυσίγγια και κάλυκες. 

Από τα μέχρι τώρα στοιχεία της έρευνας προκύπτει ότι τα εκρηκτικά φέρεται να διατηρούσε ένας από τους δύο εταίρους της εκμεταλλεύτριας εταιρείας, ο οποίος απεβίωσε εφέτος τον Μάρτιο.  Ήταν  μάλιστα απόστρατος Αξιωματικός των Ειδικών Δυνάμεων του Στρατού, με ειδικότητα στα εκρηκτικά. Πληροφορίες που εξετάζονται αναφερουν πως μετά την αποστρατεία του εργαζόταν, ως πυροδότης - αναγομώτης εκρηκτικών, σε χωματουργικές εργασίες διαμόρφωσης πιστών χιονοδρομίας και εξουδετέρωσης χιονοστιβάδων.

Πάντα κατά τις πληροφορίες αυτές Κατά την έρευνα – αυτοψία που έγινε στο σημείο που βρέθηκαν τα εκρηκτικά δεν παρατηρήθηκαν ίχνη παραβίασης, οι χώροι που ήταν τα εκρηκτικά φερεται να ήταν ασφαλισμένοι και σε αυτούς φερεται επίσης να είχε αποκλειστική πρόσβαση ο θανών, ενώ οι εγκαταστάσεις δεν λειτουργούσαν τα τελευταία δύο χρόνια.
Στο σημείο μετέβησαν κλιμάκια των αρμοδίων Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ ομάδα πυροτεχνουργών του Στρατού επιμελείται της περισυλλογής των αντικειμένων.

Αναλυτικά βρέθηκαν: 

101 τεμάχια εκρηκτικής ύλης ΤΝΤ,
36 Τεμάχια εκρηκτικής ύλης πενταλαστίτης,
3 τυποποιημένες συσκευασίες ακαριαίου πυραγωγού σχοινιού,
5 τεμάχια ακαριαίου πυραγωγού σχοινιού,
10 τεμάχια βραδύκαυστου πυραγωγού σχοινιού,
3 κυτία των (100) τεμαχίων έκαστο, με καψύλλια έναυσης,
16 ηλεκτρικοί πυροκροτητές,
 6 τεμάχια εκρηκτικής ύλης C 4 και (2) στρατιωτικοί μηχανισμοί,
3 κυτία με (132) διπλούς κοινούς μεταλλικούς πυροκροτητές,
157 κοινοί μονοί μεταλλικοί πυροκροτητές,
65 φυσίγγια των 7,62 mm και (8) κάλυκες των 7,62 mm 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ