Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

"Βρέξει χιονίσει η καραβάνα θα γεμίσει" το "δόγμα" για να απαξιωθούν οι στρατιωτικοί

19.09.2014 | 00:01
Στο προσκήνιο άπαντες οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι, οι υπουργοί και οι βουλευτές αναγνωρίζουν πόσο δίκιο έχουν οι στρατιωτικοί να διαμαρτύρονται για τις περικοπές που τους επιβλήθηκαν . Προσθέτουν ότι “η κυβέρνηση θα ανταποκριθεί εκτελώντας την απόφαση του ΣτΕ”, χωρίς βέβαια να διευκρινίζουν ότι θα πρόκειται για εκτέλεση του 40%! Στο παρασκήνιο όμως , δεν κρύβουν την ενόχλησή τους και την δυσαρέσκειά τους για την δύσκολη θέση στην οποία έχουν φέρει την κυβέρνηση οι στρατιωτικοί. Κι εκεί κάποιοι θυμούνται ότι υπάρχει και ο κοινωνικός αυτοματισμός! Κι έτσι θυμούνται το …ρητό που έχουμε στον τίτλο: “Βρέξει,χιονίσει η καραβάνα θα γεμίσει”!

Πως μεταφράζεται αυτό; Ότι “εσείς οι στρατιωτικοί κάτι παίρνετε”. Αυτό είναι …το σύνθημα που προσπαθεί να περάσει η κυβέρνηση. Όχι τώρα αλλά εδώ και μήνες. Στην προεκλογική περίοδο των ευρωεκλογών ήταν η κα.Μαρία Σπυράκη που είπε στην τηλεόραση του Star αναφερόμενη στο περίφημο “κοινωνικό μέρισμα” ότι “οι στρατιωτικοί θα πάρουν τα λεφτά τους”!

Ακολούθησαν κι άλλοι πολλοί στο ίδιο περίπου πνεύμα που θέλει τους στρατιωτικούς να πρέπει να είναι και ευχαριστημένοι.

Δεν είναι τυχαίο ότι και η σχεδιαζόμενη επιστροφή του 40% όσων δικαιούνται με βάση απόφαση του ΣτΕ “πλασσάρεται” ως…αύξηση!

Το κείμενο του Πτέραρχου ε.α Γιώργου Σκαρλάτου που δημοσίευσε το Onalert απαντά σ΄ όλους αυτούς.

Το επόμενο διάστημα θα γίνει μεγάλη προσπάθεια να “κατευναστεί” ο θυμός των στρατιωτικών. Θα χρησιμοποιηθούν όλα τα μέσα και οι επιλογές. Από την επιλογή του επόμενου Α/ΓΕΕΘΑ ως την “διάβρωση” εκ των έσω των Ενώσεων Στρατιωτικών ,επιχείρηση που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Τα προβλήματα δεν πρόκειται να αντιμετωπιστούν με επικοινωνιακά πυροτεχνήματα. Και ο επιχειρούμενος κοινωνικός αυτοματισμός δεν περνά πια τόσο εύκολα. Οι στρατιωτικοί έχουν πια τρόπους να τον αντιμετωπίσουν και να τον εξουδετερώσουν.

Και κάτι τελευταίο: υπάρχουν πλέον και περιπτώσεις που ακόμη και η “καραβάνα” δεν γεμίζει…


Διαβάστε ακόμη:


"Λάδι στη φωτιά" ρίχνει η κυβέρνηση με σενάριο "για μερική επιστροφή χρημάτων" στους στρατιωτικούς!"Κατάρριψη" της πρωθυπουργικής ομιλίας από Πτέραρχο: "Δεν είμαστε ιθαγενείς για να δίνετε καθρεφτάκια"Η "μοναξιά" των στρατιωτικών που ανέμεναν από "τον Αλέξη να πει έστω μια λέξη" 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ