Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βρήκαμε τον αμερικανικό στόλο στη Μεσόγειο που κάποιοι...έχασαν! Φωτογραφίες

11.11.2013 | 00:01

“Χάσαμε τον αμερικανικό στόλο στη Μεσόγειο στοπ”. Όχι εμείς αλλά γνωστοί για την “αξιοπιστία” τους διαδικτυακοί “πολεμοχαρείς” αναλυτές και “κυνηγοί UFO” ,υποστηρίζουν ότι  <<τα οικονομικά προβλήματα των ΗΠΑ και οι συνεχείς περικοπές στις αμυντικές δαπάνες της λόγω του κολοσσιαίου χρέους που ξεπερνά τα 16 τρισεκατομμύρια δολάρια, έχουν προκαλέσει την ...απόσυρση του 6ου Στόλου από την Α.Μεσόγειο>> και ότι <<αυτή την στιγμή το αμερικανικό Ναυτικό, απλά ...δεν υπάρχει στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου>>. Στην πραγματικότητα  συμβαίνουν τα εντελώς αντίθετα!
Ιδού λοιπόν τα στοιχεία τα οποία πέραν της διάψευσης των περίεργων ισχυρισμών δημιουργούν  ένα ''μείγμα'' που πυροδοτεί προβληματισμό αν όχι ανησυχία:

-ΠΡΩΤΟΝ : Ο αριθμός των αμερικανικών πλοίων - που κινούνται μεταξύ μεγάλων συμμαχικών βάσεων σε Ελλάδα (Σούδα), Τουρκία (Ακσάζ)  και Ιταλία (Νάπολη) ή στην Αν Μεσόγειο  - όχι μόνο δεν μειώθηκε σε σχέση με την περίοδο της έντονης κρίσης με την Συρία, ενδεχομένως δε να έχει αυξηθεί σε αριθμούς!   Ιδού μερικές μόνο από τις επίσημες δημόσιες καταγραφές πολεμικών πλοίων των ΗΠΑ στα τέλη Οκτωβρίου μέχρι και σήμερα στις ως άνω περιοχές, με την σημείωση ότι το πιθανότερο είναι να υπάρχουν και άλλα:

Το αεροπλανοφόρο Nimitz (CVN 68) στην Νάπολη Ιταλίας που πριν λίγες ημέρες έκανε ασκήσεις στην Αν Μεσόγειο με F-18, Sea Hawk  κ.α..Το USNS Laroy Grumman  επίσης στην Ιταλία, όπως και το USS Stout (DDG 55) και το USS Granaly (DDG 107) που πριν ήτα στο Ακσάζ της Τουρκίας.Στην Σούδα κατά το εν λόγω διάστημα ήταν ή είναι : Το USS Ramage (DDG 61), το USS Mount Whitney (LCC 20),το  USS Barry (DDG 52), το USS Monterey (CCO 61)- και λίγο πιο πριν το υποβρύχιο USS Hlena (SSN 725). Ακόμα το USS Mount Whitney κινήθηκε και προς Βουλγαρία,ενώ   αυτές τις ημέρες το προσωπικό αγημάτων που φέρει το  USS Monterey κάνει ασκήσεις βολών  και εξουδετέρωσης εχθρικών δυνάμεων πάνω στο κατάστρωμα  Ασκήσεις κάνει και το τμήμα βατραχανθρώπων.Στην Αν Μεσόγειο για συνδυασμένες ασκήσεις βρίσκεται αυτή την περίοδο και το  USS Ramage...Και όπως είπαμε δεν είναι τα μόνα πλοία των ΗΠΑ. Μπορεί κάποια από αυτά να έφυγαν ή να φεύγουν , όμως άλλα ήρθαν ή έρχονται ή υπάρχουν, χωρίς να έχουν δημοσιοπιοιηθεί...

Παρά τα συγκεκριμένα αυτά στοιχεία  που πολύ εύκολα  το ευφάνταστο σάιτ  θα μπορούσε να βρει  δημόσια(!), αυτό υποστηρίζει - άγνωστο για πιο λόγο- ότι τα μοναδικά πολεμικά πλοία των ΗΠΑ που βρίσκονται εγγύτερα στην Α.Μεσόγειο είναι ένα πλοίο διοίκησης στην Ιταλία και μερικά αντιτορπιλικά κατευθυνομένων βλημάτων στην Ισπανία. Όλα τα άλλα πήγαν στις ΗΠΑ λέει...Έτσι , προσθέτει , <<την ώρα που τα ρωσικά υπερ-καταδρομικά "Varyag" και το "Μέγα Πέτρος" έμπαιναν στην Μεσόγειο, οι ΗΠΑ δεν είχαν τίποτα το αξιόλογο να αντιπαραθέσουν σε μία δυνητική σύγκρουση>>.

-ΔΕΥΤΕΡΟΝ: Όπως προείπαμε όμως, δεν είναι μόνο τα πλοία αυτά και οι - συνήθεις - κινήσεις που κάνει ο Αμερικανικός Στόλος :Ταυτόχρονα σύμφωνα με έγκυρες διεθνείς αναλύσεις με πληροφορίες και από την Τουρκία, το ΝΑΤΟ ( δηλαδή βασικά οι ΗΠΑ ) εκτελούν αυτή την περίοδο άσκηση στην Αν Μεσόγειο μαζί με την Τουρκία, ενώ η τελευταία πραγματοποίησε  άλλη άσκηση μαζί με την Ιορδανία με την συμμετοχή ειδικών δυνάμεων και τη φιλοξενία μισθοφόρων ανταρτών ( πρέπει δε να τέλειωσε πριν 24 ώρες).Ασκήσεις που αν αληθεύει η έκταση - και η σημασία που τους αποδίδονται- υπάρχει και μια δεύτερη αντζέντα στην περιοχή!

 Συγκεκριμένα όπως δε αναφέρει σε ανάλυσή του ο κ. Michel Chossudovsky  (είναι Διευθυντής του Κέντρου Ερευνών για την Παγκοσμιοποίηση και ομότιμος καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο της Οτάβα και  συγγραφέας του  ''Πολέμος και παγκοσμιοποίηση, η αλήθεια πίσω από την 11η Σεπτεμβρίου''  και του '' Παγκοσμιοποίηση της φτώχειας και η Νέα Παγκόσμια Τάξη''  ) οι δύο αυτές ασκήσεις ( ''παιγνίδια πολέμου'' τα χαρακτηρίζει ο ίδιος) απειλούν τη Συρία.Κατά την ίδια ανάλυση , που αναδημοσιεύτηκε στα ελληνικά σάιτ  Ινφογνώμων και fox2 Magazine <<τα δυο σύνολα παιχνιδιών πολέμου συντονίζονται>> και ότι <<σε αυτό το πλαίσιο, φαίνεται να έχει προβλεφτεί ένα σενάριο εισβολής από μη κατονομαζόμενη εχθρική χώρα με πολεμικά πλοία που σταθμεύουν στην Ανατολική Μεσόγειο και υποστηρίζονται από αεροπορική δύναμη>>.Κατά την αναλυση η  επιχείρηση αυτή στο σενάριο έχει συντονιστή  τις Ηνωμένες Πολιτείες, το ΝΑΤΟ και τις συμμαχικές ειδικές δυνάμεις στο έδαφος από την Τουρκία και την Ιορδανία, και σε υποστήριξη των δυνάμεων των ανταρτών που συνδέονται με την Αλ-Κάιντα>>.

Στην αμερικανοτουρκική ναυτική άσκηση που τελειώνει στις 14 Νοεμβρίου, συμμετέχει ο Νατοϊκός ναυτικός σχηματισμός SNMG-2( με τρεις φρεγάτες), το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ (μια φρεγάτα), το τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό (τρεις φρεγάτες, δύο κορβέτες, τέσσερα ταχύπλοα σκάφη επίθεσης, τρία υποβρύχια, δύο δεξαμενόπλοια, δύο περιπολικά, ένα πλοίο αποβίβασης, ένα ρυμουλκό, ένα αεροσκάφος ναυτικής περιπολίας, πέντε ελικόπτερα, μια αμφίβια ομάδα, μια ναυτική ομάδα καταστροφής WMD (Multi National Maritime Security Center of Excellence), η τουρκική Ακτοφυλακή (τρία πλοία) και η τουρκική Πολεμική Αεροπορία. Η άσκηση πάντως, ανεξαρτήτως αν η ανάλυση του κ. Michel Chossudovsky ευσταθεί ή όχι, έχει ανακοινωθεί στον τύπο, σε αντίθεση με την τουρκο-ιορδανική.

Παραθέτουμε δε μερικές φωτογραφίες που αλιεύσαμε σε αμερικανικά ή συμμαχικά σάιτ από δράσεις πολεμικών πλοίων των ΗΠΑ κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα στην Αν. Μεσόγειο.
 

Διαβάστε ακόμη:

Πουλήθηκε για μια "δεκάρα" το αεροπλανοφόρο Forrestal!


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ