Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βρηκαν καταφύγιο των ναζί! ΒΙΝΤΕΟ

23.03.2015 | 23:00
Επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Μπουένος Άιρες ερευνούν ένα ερειπωμένο συγκρότημα που εντοπίστηκε στη βόρεια Αργεντινή και ενδέχεται να είχε κατασκευαστεί ως καταφύγιο για τους Ναζί, υποστηρίζει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα Κλαρίν.
Το συγκρότημα αυτό, που περιλαμβάνει τοίχους πάχους μέχρι και 3 μέτρων, βρίσκεται σε μια περιοχή του δρυμού Τέγιου Κουαρέ, κοντά στα σύνορα με την Παραγουάη, όπου η πρόσβαση είναι ιδιαίτερα δύσκολη.

"Προφανώς, γύρω στο μέσον του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου (...) η ναζιστική αεροναυπηγική βιομηχανία επινόησε ένα μυστικό σχέδιο κατασκευής καταφυγίων στα οποία θα μπορούσαν να κρυφτούν τα υψηλόβαθμα στελέχη των Ναζί μετά από μια ήττα, σε περιοχές χωρίς πρόσβαση, στο μέσον της ερήμου, σε βουνά ή μέσα σε δάση, όπως συμβαίνει σ' αυτήν την περίπτωση", εξήγησε στην εφημερίδα ο Ντάνιελ Σκάβελσον, ο διευθυντής του κέντρου αστικής αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου.

Πολλά στοιχεία ενισχύουν αυτήν την υπόθεση, όπως η ανακάλυψη πέντε γερμανικών κερμάτων που είχαν κοπεί μεταξύ 1938-1941. Βρέθηκε επίσης ένα θραύσμα πορσελάνινου πιάτου που έφερε την ένδειξη "Made in Germany" και είχε κατασκευαστεί από την πασίγνωστη εταιρεία Meissen μεταξύ 1890-1949.
Διαβάστε τι πιστεύουν οι ερευνητές και δειτε το βίντεο εδω


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ