Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Wikileaks: Τα 294.548 email δεν έχουν σχέση με θέματα εσωτερικής πολιτικής

20.07.2016 | 15:37
 Οι τουρκικές αρχές απέκλεισαν σήμερα την πρόσβαση στον ιστότοπο WikiLeaks στην Τουρκία έπειτα από τη δημοσίευση σχεδόν 300.000 emails αξιωματούχων του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης.

Ο ιστότοπος WikiLeaks διευκρίνισε ότι αυτά τα mails προέρχονται από την ιστοσελίδα του AKP (akparti.org.tr) και αφορούν κυρίως διεθνείς υποθέσεις και όχι «πιο ευαίσθητα θέματα εσωτερικής πολιτικής».
Η οργάνωση προσθέτει ότι η αλληλογραφία αυτή αφορά τη χρονική περίοδο από το 2010 έως τις 6 Ιουλίου, πριν από το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου.

«Η WikiLeaks επέσπευσε τον χρόνο δημοσίευσής τους για να απαντήσει στις διώξεις που πραγματοποιεί η κυβέρνηση» μετά το πραξικόπημα.

Η πηγή αυτής της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας «δεν έχει καμία σχέση με τα στοιχεία που βρίσκονται πίσω από την απόπειρα πραξικοπήματος, αντίπαλο πολιτικό κόμμα ή κράτος», διευκρινίζεται από τον ιστότοπο.
Τούρκος αξιωματούχος επιβεβαίωσε τον αποκλεισμό της πρόσβασης εξαιτίας «της παραβίασης της ιδιωτικής ζωής και της δημοσίευσης πληροφοριών που έχουν εξασφαλισθεί με παράνομο τρόπο».

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ