Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

"Χακί" χαμόγελο για το "Χαμόγελο του Παιδιού"

02.12.2014 | 19:55
Την δημιουργία μηχανισμών άμεσης επέμβασης σε περιπτώσεις παιδιών που βρίσκονται σε κίνδυνο αλλά και τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου και τη διασφάλιση της υγείας των παιδιών που το έχουν ανάγκη προβλέπει Μνημόνιο Συνεργασίας υπεγράφη σήμερα μεταξύ του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και του Συλλόγου «Το Χαμόγελο του Παιδιού». Το Μνημόνιο υπέγραψαν η Αναπληρώτρια Υπουργός κ. Φώφη Γεννηματά και ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος. 


Πρόκειται για ένα Μνημόνιο που πέραν των προαναφερθέντων ισχυροποιεί μια αποτελεσματική συνεργασία και σκοπό την ανάπτυξη ισχυρών και αξιόπιστων μηχανισμών δράσης και συνεργασίας. Ενα  πολύ ενδιαφέρον κεφάλαιο - με τεράστια πρακτική αξία- είναι ότι  με το Μνημόνιο παρέχεται η δυνατότητα πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας σε ασφαλισμένα παιδιά του Συλλόγου στα Εξωτερικά Ιατρεία των Στρατιωτικών Νοσοκομείων, καθώς και στο Κέντρο Ειδικής Φροντίδας Παιδιού (ΚΕΦΠ) του Ναυτικού Νοσοκομείου Πειραιά.

Παράλληλα, όπως ανακοινώθηκε,  στοχεύει στην ευαισθητοποίηση και ενημέρωση της κοινής γνώμης και του προσωπικού του ΥΠΕΘΑ για θέματα παιδικής κακοποίησης, παραμέλησης, οικονομικής και σεξουαλικής εκμετάλλευσης και εξαφανίσης ανηλίκων. 

Σε αυτό το πλαίσιο, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας θα στηρίξει το έργο και τις δράσεις του Συλλόγου «Το Χαμόγελο του Παιδιού» σε Πανελλήνια κλίμακα, με ενημέρωση του προσωπικού του ΥΠΕΘΑ για τη δυνατότητα εθελοντικής συμμετοχής στις δράσεις του Συλλόγου, με δωρεάν διάθεση προϊόντων, με διοργάνωση Bazaar κατά τη διάρκεια εορτών και εκδηλώσεων για ενίσχυση των σκοπών του Συλλόγου, επισημαινεται από την πλευρα της κ Γεννηματα..

Παράλληλα το ΥΠΕΘΑ, θα προχωρήσει στη διοργάνωση ενημερωτικών διαλέξεων για το σκοπό και τις δράσεις του Συλλόγου σε Μαθητές των Στρατιωτικών Σχολών καθώς και στο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων.

Επίσης οι εξαφανίσεις ανηλίκων αποτελούν ένα φαινόμενο το οποίο αφορά όλη την ελληνική κοινωνία. Το ΥΠΕΘΑ μπορεί να συμβάλλει στην έρευνα και διάσωση των εξαφανισμένων ανήλικων με τα μέσα και τις δυνάμεις που διαθέτει.

Ακόμα, θα καταβληθεί προσπάθεια για ανεύρεση και εκμίσθωση ακινήτων για τη στέγαση των εγκαταστάσεων του Συλλόγου.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ