Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Χαριστική βολή στα Μετοχικά Ταμεία με το πολυνομοσχέδιο

30.03.2014 | 13:58
Το πολυνομοσχέδιο που απόψε ψηφίζουν στη Βουλή επηρεάζει τα Μετοχικά Ταμεία με μια διάταξή του. Ποια είναι αυτή και πως έχει επιπτώσεις εξηγεί η ανακοίνωση της ΑΝΕΑΕΔ.

Πολυνομοσχέδια και παλαιά αλλά όχι χρηστά ήθη

Η διαδικασία κατάθεσης και ψήφισης μέσα σε 48 ώρες του πολυνομοσχεδίου καθώς και η σχεδόν μονοσήμαντη επικοινωνιακή καταιγίδα με μοναδικό θέμα το γάλα δεν έδωσαν τη δυνατότητα για μια πλήρη μελέτη των διατάξεων που περιέχει ,ώστε να δούμε το πώς και πόσο μας επηρεάζει.

Με τη πρώτη ματιά φαίνεται ότι η κυβέρνηση καταθέτει ένα νόμο που αποτελεί οδοστρωτήρα θεμελιωδών εργασιακών δικαιωμάτων, επηρεάζει αρνητικά μια σειρά παραγωγικών διαδικασιών και επιφέρει καίριο χτύπημα στα επικουρικά ταμεία με ραγδαία μείωση των επικουρικών συντάξεων.

Δυστυχώς σχεδόν όλες οι προβλέψεις του νομοσχεδίου, στρέφονται σε βάρος δικό μας και των οικογενειών μας ως αποστράτων, εργαζομένων, καταναλωτών ή μικροεπιχειρηματιών κατά περίπτωση.

Μικρό παράδειγμα αποτελεί η παράγραφος Γ.5 : ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΜΗ ΑΝΤΑΠΟΔΩΤΙΚΩΝ ΧΡΕΩΣΕΩΝ – ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΜΗ ΑΝΤΑΠΟΔΩΤΙΚΩΝ ΧΡΕΩΣΕΩΝ ΣΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ με την οποία επηρεάζεται βαθύτατα η βιωσιμότητα των Μετοχικών μας Ταμείων και αποτελεί, στην καλύτερη περίπτωση, προάγγελο νέων μειώσεων .

Ο κατάλογος των μέτρων είναι μακρύς και έχει στόχο τη περαιτέρω φτωχοποίηση σημαντικού τμήματος εργαζομένων και συνταξιούχων.

Συνδικαλιστικές οργανώσεις , κοινωνικοί φορείς και κόμματα καλούν εργαζόμενους , συνταξιούχους και ανέργους να αντιδράσουν στα εγκληματικά μέτρα και να συμμετέχουν στις συγκεντρώσεις και στα συλλαλητήρια στο κέντρο της Αθήνας το απόγευμα της Κυριακής 30 Μαρτίου 2014.

Μια πρώτη αντίδραση μας ας είναι η συμμετοχή όλων εκεί για να διατρανώσουμε την αντίθεση μας στην επερχόμενη οικονομική λαίλαπα.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ