Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ένας Έλληνας αστυνόμος, "κερδίζει" τη Γερμανία

08.10.2012 | 20:30
Ο αστυνόμος Χαρίτος κάνει καριέρα στην Γερμανία.! Ο πρωταγωνιστής των μυθιστορημάτων του Πέτρου Μάρκαρη έχει κατακτήσει  ένα μεγάλο γερμανόφωνο κοινό γιατί παρουσιάζει την Ελλάδα του σήμερα με όλα τα πάθη, τις ιδιαιτερότητες και τις αρετές της δίνοντας έμμεσα απαντήσεις στα μεγάλα ερωτήματα για την κακοδαιμονία μας, γράφει ο Σπύρος Μοσκόβου στην ιστοσελίδα της Ντόυτσε Βέλλε, με αφορμή τα εγκαίνια της διεθνούς έκθεσης βιβλίου Φρανκφούρτης.
 Ανάμεσα σε χιλιάδες εκθέτες από δεκάδες χώρες και η Ελλάδα, δίνει το παρόν στην 64η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου τον σημαντικότερο κόμβο των ανθρώπων του βιβλίου στον κόσμο:Πάνω από 7.000 εκθέτες από 100 και πλέον χώρες,ενώ αναμένονται γύρω στους 300.000 επισκέπτες 
Το ελληνικό εθνικό περίπτερο για λόγους οικονομίας θα είναι φέτος το μισό του περσινού και μέσα του θα παρουσιάσουν τα προϊόντα τους 21 εκδότες. Ανάλογες τάσεις, δηλαδή συστέγαση στο εθνικό περίπτερο για να περιοριστεί το κόστος, εμφανίζονται φέτος και στις τάξεις των Ισπανών και Ιταλών εκδοτών.
 Ποια ελληνικά βιβλία πουλήθηκαν σε γερμανικούς οίκους πέρυσι και κυκλοφορούν τώρα στα γερμανικά; Στην ουσία μόνο ένα, η «Περαίωση» του Πέτρου Μάρκαρη που εδώ και πάνω από μια δεκαετία κάνει λαμπρή γερμανική καριέρα μέσω του οίκου της Ζυρίχης Diogenes, γράφει η Ντόυτσε Βέλλε. Νωρίτερα φέτος εκδόθηκε στα γερμανικά και το πρωτοποριακό για την εποχή του, τη δεκαετία του 70 δηλαδή, εγχειρίδιο πικρής αυτογνωσίας του Νίκου Δήμου «Η δυστυχία του να είσαι Έλληνας». Αυτό το δεύτερο διαβάζεται σήμερα στη Γερμανία σαν επικρότηση της απαξίωσης των Νεοελλήνων και άρα δεν μπορεί να παίξει τον καθαρτικό ρόλο που επιδίωκε στην ίδια την Ελλάδα μετά την πτώση της χούντας,σημειώνεοο Μοσκόβου.
Ενας ...αστυνόμος δηλαδή μας ''σώζει'' .
Ε,ας τον μεταθέσουμε στην φρουρά της Μέρκελ!
 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ