Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

"Χαστούκι" CIA στην Ιταλία

20.07.2013 | 12:32
Τη θλίψη της εξέφρασε σήμερα η υπουργός Δικαιοσύνης της Ιταλίας Άννα Μαρία Καντσελιέρι μετά την ανακοίνωση ότι ο πρώην σταθμάρχης της CIA στο Μιλάνo, που έχει καταδικαστεί για την απαγωγή ενός Αιγύπτιου ιμάμη και συνελήφθη πρόσφατα στον Καναδά, βρίσκεται καθ' οδόν για τις ΗΠΑ αντί να εκδοθεί στις ιταλικές αρχές.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η υπουργός εκφράζει τη λύπη της γιατί το αίτημα που επέβαλε (σ.σ. να κρατηθεί προσωρινά ο Ρόμπερτ Σέλντον Λέιντι από τις αρχές του Παναμά μέχρι την έκδοσή του) δεν ελήφθη υπόψη "και αυτό έγινε χωρίς αληθοφανείς εξηγήσεις".
"Είμαι βαθιά πικραμένη από τον επίλογο της υπόθεσης του πρώην επικεφαλής της CIA Ρόμπερτ Σέλντον Λέιντι", τόνισε.

Την Πέμπτη η Καντσελιέρι είχε υποβάλει αίτημα για την προσωρινή κράτηση του "Μίστερ Μπομπ", όπως ήταν γνωστός ο σταθμάρχης της CIA στην Ιταλία, ως πρώτο βήμα μέχρι να υποβληθεί αίτημα για την έκδοσή του από τον Παναμά.
"Χαστούκι στην Ιταλία" χαρακτήρισαν οι ιταλικές εφημερίδες La Stampa και La Repubblica την εξέλιξη, με την τελευταία να σημειώνει ότι οι ΗΠΑ με τη στάση τους "εξευτέλισαν μια σύμμαχο χώρα". "Γίναμε περίγελος του κόσμου", γράφει από την πλευρά της η εφημερίδα της αριστεράς Fatto Quotidiano.

Ο Λέιντι, 59 ετών, είχε καταδικαστεί στην Ιταλία για την απαγωγή ενός Αιγύπτιου ιμάμη στον οποίο οι ιταλικές αρχές είχαν παραχωρήσει πολιτικό άσυλο. Ο ιμάμης Άμπου Όμαρ ή Οσάμα Χάσαν Νασρ, όπως είναι το πραγματικό όνομά του, μεταφέρθηκε στην Αίγυπτο όπου, όπως υποστηρίζει, υποβλήθηκε σε βασανιστήρια. 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ