Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ξεκινά ο εξισλαμισμός των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων

21.01.2013 | 14:54
 ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

Την πόρτα επανόδου των χιλιάδων αξιωματικών στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις ανοίγει το Υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας. Οι περισσότεροι είχαν εκδιωχθεί για τις «θρησκευτικές τους πεποιθήσεις».

Σύμφωνα με την απόφαση του Ανώτατου Στρατιωτικού Συμβουλίου οι εκδιωχθέντες με τις κατηγορίες «ισλαμικής δράσης» αξιωματικοί θα μπορούν να επιστρέψουν στα καθήκοντα τους στο στρατό με τη μορφή «συμβούλων» και «ερευνητών».
Ηδη το Υπουργείο Aμυνας της Τουρκίας προκήρυξε θέσεις για 2000 άτομα και αναμένονται κι άλλες προκηρύξεις.

Το νομοσχέδιο περιλαμβάνει όσους εκδιώχθηκαν από τον στρατό από το πραξικόπημα της 12ης Μαρτίου του 1971 μέχρι και 22 Μαρτίου του 2011.
Η απόφαση αυτή κλείνει ένα σημαντικό κεφάλαιο στην ιστορία των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων που παραδοσιακά κάθε χρόνο με απόφαση του Ανώτατου Στρατιωτικού Συμβουλίου έδιωχνε από το Σώμα όσους θεωρούνταν θρησκευόμενοι και δρούσαν εναντίον του «κοσμικού κράτους».
Η λογική των στρατηγών ήταν πως στο στράτευμα δεν θα έπρεπε να υπάρχει καμία σχέση με το Ισλάμ αλλά στην υπερβολή τους απομάκρυναν από το στρατό ακόμα και αξιωματικούς που το αμάρτημα τους ήταν πως νήστευαν στο Ραμαζάνι.

Τώρα η επιστροφή πολλών «θυμάτων» της παλιάς εποχής, θεωρείται κι ένα βήμα του εξισλαμισμού των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Φράγκος κατά ακροδεξιών που τον εμπλέκουν με τη πολιτική. ΒΙΝΤΕΟ

"Τσιμουδιά" για τη πώληση των μαρινων σε Τούρκους από την Ο.Κεφαλογιάννη

Η αυτοκτονία της όμορφης υποσμηναγού μήπως ήταν "δολοφονία";
 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ