Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ξεκινάει η πρώτη Ελληνο-Αραβική Ναυτική Ακαδημία

18.09.2017 | 12:21
Στις 16 Οκτωβρίου, ανοίγει τις πύλες της η πρώτη Ελληνο-Αραβική επένδυση στην ανώτατη εκπαίδευση με την πρώτη ιδιωτική ναυτική ακαδημία στην Ελλάδα.

Πρόκειται για την πρώτη Ελληνο-Αραβική σύμπραξη σε επίπεδο ανώτατης εκπαίδευσης, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Αραβο-Ελληνικό Επιμελητήριο Εμπορίου και Ανάπτυξης.

Η ίδρυση της Hellenic - Arab Maritime Academy προέρχεται από τη σύμπραξη του City Unity College και του Αραβο-Ελληνικού Επιμελητηρίου Εμπορίου και Ανάπτυξης. H σύμπραξη αφορά την Αραβική Ναυτική Ακαδημία, που βρίσκεται στη δεύτερη θέση της παγκόσμιας κατάταξης των Ναυτικών Ακαδημιών, με το City Unity College και θα προσφέρει πανεπιστημιακά και πολυτεχνικά προγράμματα για ανώτερα στελέχη του εμπορικού ναυτικού ενώ οι άραβες έχουν επενδύσει σε σύγχρονους προσομοιωτές και εξοπλισμό υψηλών τεχνολογικών προδιαγραφών για την άρτια ακαδημαϊκή και επαγγελματική κατάρτιση των αποφοίτων της Ακαδημίας.

Η φοίτηση θα είναι 4ετής και τα κριτήρια επιλογής των υποψηφίων πολύ αυστηρά. Η Ελληνο-Αραβική Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού θα υποστηριχθεί από το πρώτο ιδιωτικό εκπαιδευτικό πλοίο που υπάρχει στην Ευρώπη, το AIDA IV.

Σκοπός του εγχειρήματος είναι η προσέλκυση φοιτητών από όλο τον κόσμο. Κατά την ανακοίνωση του εγχειρήματος ο γενικός γραμματέας του Αραβο-Ελληνικού Επιμελητηρίου Ανάπτυξης και Εμπορίου Ελλάδος, Rashad Mabger, είχε επισημάνει χαρακτηριστικά ότι «αυτή η σύμπραξη ενισχύει τις ελληνοαραβικές σχέσεις και στον τομέα της ανώτατης εκπαίδευσης».

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ