Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

"Ξέμεινε" από αστυνομικούς η Ηλεία!

14.06.2015 | 00:01
Για δραματικές ελλείψεις από την οργανική δύναμη της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας,
που αγγίζουν το 30%, κάνει λόγο σε ερώτησή του στη Βουλή ο πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος Νίκος Νικολόπουλος.

Στην ερώτησή του αναφέρει:

Στο Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδος, πληροφορηθήκαμε από τα μέλη της Συντονιστικής επιτροπής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων της Ηλείας, πως έχει ξεμείνει από προσωπικό η Διεύθυνση Αστυνομίας Ηλείας.
Οι λιγοστοί που υπηρετούν, έχουν ξεπεράσει τα βιολογικά όρια τους. Παρόλα αυτά, οι αστυνομικοί με αυταπάρνηση προσπαθούν να καλύπτουν τους στόχους, που τίθενται από την φυσική ηγεσία και σημειώνουν επιτυχίες, που έχουν πανελλήνια απήχηση. Όμως, η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί εσαεί, καθώς, τα βιολογικά όρια δεν μπορούν να ξεπερνιούνται συνέχεια…
Σύμφωνα με τον πρόεδρο των αστυνομικών στην Ηλεία, στη Διεύθυνση Αστυνομίας του νομού οι οργανικές θέσεις είναι 388. Ένας αριθμός που μειώθηκε, σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν, ενώ τότε ζητείτο ενίσχυση των υπηρεσιών στην Ηλεία. Όμως, από τους 388 αστυνομικούς της οργανικής δύναμης, στις υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας υπηρετούν 270 άτομα. Δηλαδή, λείπουν περισσότεροι από 100 αστυνομικοί.  Αν συνυπολογίσουμε και εκείνους που εκτελούν εσωτερική υπηρεσία, οι αστυνομικοί που βρίσκονται στους δρόμους είναι πραγματικά λίγοι.

Επειδή υπάρχουν υπηρεσίες, που πραγματικά έχουν ξεμείνει από δύναμη και δεν βγαίνουν οι υπηρεσίες.
Επειδή οι ομάδες, όπως η ΟΠ ΚΕ και η ΟΕΠΤΑ, επιστρατεύονται και για αρμοδιότητες δικαιοδοσίας πέρα από τους ειδικούς ελέγχους για να καλύψουν ανάγκες περιπολιών, όπου απαιτείται.
Επειδή η περιβόητη αναδιάρθρωση των αστυνομικών υπηρεσιών δεν προχωρά και τα προβλήματα αυξάνονται στην Ηλεία.
Επειδή αν δεν μειωθούν από δώδεκα σε έξι τα αστυνομικά τμήματα και ενοποιηθούν οι υπηρεσίες, όπου απαιτείται, θα υπάρχει σπατάλη δυνάμεων, εκεί όπου με καλύτερη διαχείριση μπορούν να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες απαιτήσεις αστυνόμευσης στην Ηλεία.Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάσθε:
1) Έχετε ενημερωθεί για την κατάσταση ελλείψεων, που επικρατεί στην οργανική δύναμη της Δ/νσης Αστυνομίας της Ηλείας;

1) Προτίθεστε να στελεχώσετε την ως άνω αστυνομική υπηρεσία με προσωπικό; Αν «ναι», μέσα σε πόσο χρονικό διάστημα;

1) Τελικά, θα μειωθούν τα αστυνομικά τμήματα στην Διεύθυνση Αστυνομίας Ηλείας από 12 σε έξι ;

1) Θα φροντίσετε για τον εξοπλισμό της αστυνομίας Ηλείας με τον απαραίτητο αριθμό οχημάτων καθώς και για την συντήρηση των ήδη υπαρχόντων;


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ