Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Και η Χίλαρι...μας κατανοεί. Συνάντηση με Αβραμόπουλο

26.09.2012 | 22:23
Την κατανόηση και την εκτίμησή της σχετικά με τις "μεγάλες θυσίες" του ελληνικού λαού για υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων, που έχουν κριθεί απαραίτητες για να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη και να επιστρέψει η χώρα στις αγορές, εξέφρασε η υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, Χίλαρι Κλίντον, κατά τη συνάντησή της με τον Έλληνα ομόλογό της, Δημήτρη Αβραμόπουλο.Αυτό δήλωσε εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, μιλώντας για τις χθεσινές επαφές της κ. Κλίντον στη Νέα Υόρκη, στο πλαίσιο της 67ης Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών.

Η συζήτηση, όπως σημείωσε ο εκπρόσωπος του αμερικανικού ΥΠΕΞ, επικεντρώθηκε στην ελληνική οικονομία, επισημαίνοντας ότι γνωρίζουμε "πόσο δύσκολες" είναι αυτές οι μεταρρυθμίσεις, και εκφράζοντας παράλληλα το αμερικανικό ενδιαφέρον για να υποστηριχθεί η Ελλάδα και να επιβιώσει η Ευρωζώνη.

Τέλος, ανέφερε ότι ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών ενημέρωσε την κ. Κλίντον για τις διαθρωτικές αλλαγές, εντυπωσιάζοντας με τη "σοβαρότητα της προσπάθειας" από μέρους της Ελλάδας. Ήταν χρήσιμο, όπως υπογραμμίστηκε, για την κ. Κλίντον να ενημερωθεί σχετικά με τις μεταρρυθμίσεις που έχει αναλάβει η Ελλάδα, αλλά και για τον κ. Αβραμόπουλο να ακούσει "πόσο έντονα" οι ΗΠΑ υποστηρίζουν την Ελλάδα. 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ