Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Χιλιάδες πιστοί στο Βατικανό για την πρώτη λειτουργία του Πάπα Φραγκίσκου

19.03.2013 | 10:59
Χιλιάδες άνθρωποι κατέκλυσαν από το πρωί σήμερα την πλατεία του Αγίου Πέτρου όπου ο Πάπας Φραγκίσκος πρόκειται να τελέσει την πρώτη του θεία λειτουργία, μετέδωσαν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου.

Χαμογελαστός και ντυμένος με απλά λευκά άμφια, ο Ποντίφηκας χαιρέτισε το πλήθος που τον επευφημούσε καθώς έφθανε στην πλατεία του Αγίου Πέτρου με το ανοιχτό παπικό όχημα.

Ήδη από τα ξημερώματα, στις 07:00 ώρα Ελλάδας, εκατοντάδες πιστοί είχαν αρχίσει να φθάνουν στην πλατεία, όπου σύμφωνα με εκτιμήσεις επρόκειτο να συγκεντρωθούν από 300.000 ως ένα εκατομμύριο άνθρωποι και 132 ξένες αντιπροσωπείες.

Πάνω από 30 ηγέτες κρατών υπολογίζεται ότι θα παρακολουθήσουν από τις πρώτες σειρές του προαύλιου χώρου του ναού του Αγίου Πέτρου την πρώτη θεία λειτουργία του πρώην αρχιεπισκόπου του Μπουένος 'Αιρες, ο οποίος εξελέγη την Τετάρτη αρχηγός της Καθολικής Εκκλησίας.

Το κέντρο της Ρώμης και η περιοχή σε ακτίνα ενός χιλιομέτρου γύρω από το Βατικανό μοιάζουν να έχουν τεθεί σε κατάσταση συναγερμού με σειρήνες να ηχούν και ελικόπτερα να πετούν πάνω από την πλατεία του Αγίου Πέτρου. Πάνω από 3.000 καραμπινιέροι και άνδρες της δημοτικής αστυνομίας έχουν επιστρατευτεί, ανάμεσά τους και δεκάδες αστυνομικοί με πολιτικά.

Σημαίες από πολλές χώρες του κόσμου δίνουν ένα ιδιαίτερο χρώμα στην πλατεία του Αγίου Πέτρου: σημαίες γαλανόλευκες από την Αργεντινή, ιταλικές, πολωνικές, βραζιλιάνικες, αλλά επίσης σημαίες από τις ΗΠΑ, τη Βρετανία και από χώρες της Αφρικής (Ανγκόλα, Νιγηρία).

Πολλές καθολικές οργανώσεις έχουν αναρτήσει πανώ ένα από τα οποία γράφει: "Φραγκίσκο, πήγαινε μπροστά, θα είμαι μαζί σου όπου κι αν πας". Επίσης υπάρχει ένα τεράστιο πανώ που γράφει "Σαν Λορέντζο", την ποδοσφαιρική ομάδα της Αργεντινής της οποίας ο Ποντίφηκας είναι οπαδός.

Κοντά στην πλατεία έχουν στηθεί σκηνές του Ερυθρού Σταυρού.

Μετά το γύρο στην πλατεία του Αγίου Πέτρου με το παπικό όχημα για να χαιρετίσει τους πιστούς, ο Παπας προσευχήθηκε στο εσωτερικό της Βασιλικής, στον τάφο του Αγίου Πέτρου, μαζί με περίπου δέκα αρχιερείς, ανάμεσα στους οποίους πατριάρχες καθολικών εκκλησιών της Ανατολής.

Τη θεία λειτουργία ο Πάπας θα τελέσει μαζί με 200 αρχιερείς, πατριάρχες και ιερείς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στην ενθρόνιση Πάπα

Όταν ο Πάπας "χαράσσει" σύνορα και διαλύει χώρες. Ο ρόλος του Βατικανού


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ