Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

"Χούντα" Ερντογάν! Μπλόκαρε facebook,twitter και youtube!

06.04.2015 | 21:09

“Καταιγίδα” λογοκρισίας ξανά στην Τουρκία του Ερντογάν. Με εισαγγελική διαταγή ιστοσελίδες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, ανάμεσα στις οποίες βρίσκεται το Twitter, Facebook και το YouTube, “μπλοκάρονται”. Την ανακοίνωση έκανε ο εκπρόσωπος του Τούρκου προέδρου, Ταγίπ Ερντογάν.


Η αφορμή ήταν αυτή τη φορά οι φωτογραφίες που αναρτήθηκαν από την ομηρία του Τούρκου εισαγγελέα Μεχμέτ Σαλίμ Κιράζ, ο οποίος έχασε τη ζωή του σε ανταλλαγή πυρών μεταξύ αστυνομικών και μελών της οργάνωσης DHKP-C.

Το καθεστώς Ερντογάν θεώρησε ότι η δημοσίευση των φωτογραφιών ήταν …αντικυβερνητική προπαγάνδα.

Οι τουρκικές αρχές μπλόκαραν την πρόσβαση σε Twitter και YouTube, καθώς παρά τις επισημάνσεις, οι συγκεκριμένοι ιστότοποι δεν «κατέβασαν» τις επίμαχες εικόνες.

Συνολικά η τουρκική κυβέρνηση έχει απαγορεύσει την πρόσβαση σε 166 ιστότοπους, οι οποίοι είχαν μεταδώσει την φωτογραφία του εισαγγελέα.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Twitter γίνονται προσπάθειες να υπάρξει ξανά πρόσβαση από τους χρήστες στην Τουρκία, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του πρακτορείου Reuters, το διάσημο μέσο κοινωνικής δικτύωσης συμμορφώθηκε και αφαίρεσε φωτογραφικό υλικό του Τούρκου εισαγγελέα.

Η δημοσιογραφική ομάδα του Συμβουλίου Τύπου της Τουρκίας σημειώνει ότι παρόλο που κατανοεί την ανησυχία των αρχών για την δημοσιοποίηση των φωτογραφιών, η απαγόρευση των social media έρχεται σε αντιπαράθεση με τη δημοκρατία. «Είναι ανούσιο να μπλοκάρεις εντελώς την πρόσβαση σε αυτές τις πλατφόρμες, οι οποίες περιέχουν άπειρες χρήσιμες πληροφορίες για τους Τούρκους χρήστες, λόγω ορισμένου ακατάλληλου περιεχομένου», τονίζει η δημοσιογραφική ομάδα.
 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ