Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Χρήση χημικών στην Δαμασκό

21.08.2013 | 09:36
Σύροι ακτιβιστές κατηγόρησαν τις πιστές στον πρόεδρο 'Ασαντ δυνάμεις για χρήση χημικών όπλων στη διάρκεια του σφοδρού βομβαρδισμού περιοχών της ανατολικής Δαμασκού, τις οποίες ελέγχουν οι αντάρτες.

Οι ισχυρισμοί των σύρων ακτιβιστών, οι οποίοι δεν έχουν επιβεβαιωθεί, διατυπώνονται ενώ τη συριακή πρωτεύουσα επισκέπτεται ομάδα εμπειρογνωμόνων του ΟΗΕ για τα χημικά όπλα.

Ακτιβιστές της Τοπικής Επιτροπής Συντονισμού ανέφεραν ότι τουλάχιστον 30 πτώματα μεταφέρθηκαν σε υπαίθριο νοσοκομείο στη συνοικία Καφρ Μπάτνα της Δαμασκού.

Το Συριακό Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανακοίνωσε ότι δεκάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν, ανάμεσά τους και παιδιά, κατά το σφοδρό αυτό βομβαρδισμό και ότι η νοτιοδυτική συνοικία Μουανταμίγια της Δαμασκού δέχθηκε το σφοδρότερο βομβαρδισμό από την έναρξη των συγκρούσεων.

Το Συριακό Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κάλεσε τους εμπειρογνώμονες του ΟΗΕ και διεθνείς οργανώσεις να επισκεφτούν τις πληγείσες περιοχές για να εγγυηθούν τη διανομή βοήθειας και για να "διεξαγάγουν έρευνα προκειμένου να εξακριβωθεί ποιός ευθύνεται για το βομβαρδισμό και να λογοδοτήσει γι΄αυτό".Κυβερνητικές δυνάμεις και αντάρτες αλληλοκατηγορούνται για τη χρήση χημικών όπλων στον εμφύλιο πόλεμο που έχει στοιχίσει τη ζωή σε 100.000 ανθρώπους.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ