Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Χρήση χημικών όπλων από τους τζιχαντιστές στην Κομπάνι!

23.10.2014 | 18:51
Πριν λίγες ημέρες οι οι New York Times δημοσίευσαν πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες οι φανατικοί τζιχαντιστές ενδέχεται να έχουν στα χέρια τους χημικά όπλα. Δυστυχώς φαίνεται ότι οι πληροφορίες αυτές έχουν βάση.

Ο δημοσιογράφος του BBC Γκιουνέι Γιλντίζ στον λογαριασμό του στο Twitter ανήρτησε φωτογραφίες με πληγές που παραπέμπουν σε επίθεση με χλώριο.

«Οι φωτογραφίες παραπέμπουν σε αέριο χλώριο. Είναι ένα απλό αέριο που προκαλεί περισσότερο φόβο παρά θανάτους» έγραψε.

Επίσης, γιατρός που μίλησε στη γερμανική εφημερίδα Bild έκανε λόγο για επιθέσεις με χημικά όπλα. «Έχω φροντίσει πολλά θύματα που δέχθηκαν επίθεση με χημικά όπλα» λέει ο Ουαλίτ Ομάρ, γιατρός στο Κομπάνι.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τουλάχιστον οκτώ άμαχοι έχουν πληγές που συνάδουν με επίθεση με χημικά. «Πέντε άτομα βρίσκονται στο νοσοκομείο και ένα νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση» είπε ο γιατρός, μιλώντας τηλεφωνικά στην Bild.

«Τα θύματα είχαν κάψιμο ή βλάβη στα μάτια και τη μύτη, ερυθρότητα και κνησμό, ενώ αντιμετώπιζαν και αναπνευστικά προβλήματα» δήλωσε ο γιατρός, ο οποίος πιστεύεται ότι είναι ο μόνος που έχει απομείνει στο Κομπάνι.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι μετά από επίθεση στα ανατολικά της πόλης, πολλοί ήταν αυτοί που παραπονέθηκαν για ζαλάδα.


Σύμφωνα με το ρεπορτάζ των New York Times φαίνεται να υπάρχουν υπολείμματα νευροτοξικών αερίων σε περιοχή κοντά στη Βαγδάτη. Πρόκειται για δύο παλαιά μπούνκερ, όπου βρίσκονται αποθηκευμένες χειροβομβίδες και κεφαλές πυραύλων.

Αυτό σημαίνει απλά ότι οι τζιχαντιστές του Ιράκ μπορεί να διαθέτουν σύντομα σαρίν ή αέριο μουστάρδας. Και είναι βέβαιο απ΄ όσα έχουν δείξει ότι δεν θα διστάσουν να τα χρησιμοποιήσουν.

Αυτά τα χημικά οπλα υπήρχαν στο Ιράκ από την εποχή του Σαντάμ Χουσεϊν και ειχαν χρησιμοποιηθεί στον πόλεμο με το Ιράν.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ