Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Από πότε ο Α/ΓΕΝ έγινε...μηχανικός;

24.11.2012 | 10:13
 Με μεγάλο ενδιαφέρον διαβάσαμε σε ιστοσελία που υποτίθεται ότι ασχολείται με την άμυνα την αναδημοσίευση του Onalert για το έγγραφο του Α/ΓΕΝ Κοσμά Χρηστίδη , σχετικά με το εφάπαξ των στρατιωτικών. Το ενδιαφέρον δεν έχει να κάνει βέβαια με το γεγονός ότι δεν υπάρχει καμία αναφορά στη πηγή. Εδώ το Stratfor αντιγράφουν και το παρουσιάζουν ως "αποκάλυψη"... 

Το ενδιαφέρον έχει να κάνει ότι ...αποκλειστικά "αποκαλύπτουν" ότι ο Α/ΓΕΝ...είναι μηχανικός!!! Ομολογούμε ότι δεν το γνωρίζαμε ότι ο κ.Χρηστίδης προέρχεται από τις τάξεις των μηχανικών!!!

Αστειευόμαστε βέβαια. Προφανώς η εντολή για την επιχείρηση "απαξιώστε τον Αρχηγό" δόθηκε από ψηλά. Μόνο που δεν έχουν καταλάβει ότι αυτοί που δίνουν τις εντολές είναι πιο ευάλωτοι πλέον ...

Για την ιστορία αλλά και για την απαραίτητη ελπίζουμε διόρθωση ένα μέρος από το βιογραφικό του κ.Χρηστίδη.


Αποφοίτησε με άριστα από τη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων τον Ιούλιο του 1980 και είναι Αρχηγός Τάξης.
 
Η θαλάσσια υπηρεσία του, περίπου 20 χρόνια, περιλαμβάνει διάφορα καθήκοντα σε μονάδες του Στόλου. Υπηρέτησε κυρίως σε Αντιτορπιλικά και Φρεγάτες και εκτέλεσε καθήκοντα Αξιωματικού Κέντρου Επιχειρήσεων, Αξιωματικού Συνεννόησης, Αξιωματικού Ηλεκτρονικού Πολέμου, Αξιωματικού Αεραμύνης και Κατευθυνομένων Βλημάτων, Διευθυντή Επιχειρήσεων και Υπάρχου. Συμμετείχε στις μόνιμες ναυτικές δυνάμεις του ΝΑΤΟ που αναπτύχθηκαν στη Μεσόγειο (NAVCOFORMED, STANAVFORMED, SNMG) και στο πλαίσιο εφαρμογής των ψηφισμάτων του ΟΗΕ έλαβε μέρος στις επιχειρήσεις "Sharp Guard" και "Active Endeavour", καθώς επίσης και στις επιχειρήσεις "Desert Shield" και "Desert Storm" στον Περσικό Κόλπο.
 
Στο Αρχηγείο Στόλου έχει αναλάβει τα καθήκοντά του Διευθυντή Προσωπικού, του Διευθυντή Διεύθυνσης Οπλισμού, του Τμηματάρχη Επιχειρησιακού Σχεδιασμού (όπου παρακολούθησε τα προγράμματα εκσυγχρονισμών των Φρεγατών τύπου "Standard" και των νέων ΤΠΚ) καθώς επίσης και του Διευθυντή Διεύθυνσης Επιχειρησιακής Αξιολόγησης με αρμοδιότητα την επιχειρησιακή εκπαίδευση και την πιστοποίηση των πλοίων του Στόλου. Έχει επίσης διατελέσει Εθνικός Αντιπρόσωπος στο ΝΑΤΟ SeaSparrow Project Office και ηγήθηκε της διεθνούς επιτροπής καθορισμού επιχειρησιακών απαιτήσεων του κατευθυνόμενου βλήματος ESSM.
 
Έχει διατελέσει Κυβερνήτης στο ΤΠΚ ΚΑΒΑΛΟΥΔΗΣ και στη Φ/Γ ΨΑΡΑ, Διοικητής της Πρώτης Μοίρας Φρεγατών (ΔΜΦΓ/1), Διοικητής του Ναυστάθμου Κρήτης, Διοικητής Διοίκησης Φρεγατών και Αρχιεπιστολέας της Διοίκησης Διοικητικής Μέριμνας Ναυτικού.


 

ΣΧΟΛΙΑ