Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΑΠΟΨΗ

Ένας αξιωματικός γράφει για τη παρέμβαση Χρηστίδη

28.11.2012 | 00:01
Κυκλοφορεί ευρέως η άποψη ότι ο Α/ΓΕΝ κακώς μίλησε δημοσίως . Και το πιο παράδοξο και τραγελαφικό είναι ότι η “κριτική” έρχεται και από κάποιους που μέχρι να μιλήσει ο Α/ΓΕΝ …τον κατηγορούσαν γιατί δεν παίρνει θέση!!!

“Εδώ είναι Βαλκάνια δεν είναι παίξε γέλασε”, που λέει και το τραγούδι.

Νομίζουμε ότι η άποψη που προέρχεται από ανώτερο αξιωματικό τα λέει όλα:

Επειδή πολλοί έχουν άποψη για τα αναφερθέντα, και τον τρόπο δημοσιοπόιησης των, από τον Αρχηγό του ΓΕΝ, ίσως πρέπει να λεχθούν μερικά πράματα λακωνικά και όχι δημοσιογραφικά.

Ο Α/ΓΕΝ δεν βγήκε ο ίδιος να δώσει συνέντευξη τύπου στα ΜΜΕ.

Οι συγκεκριμένες ερωτήσεις ετέθησαν από συγκεκριμένη εφημερίδα την συγκεκριμένη στιγμή και δοθήκαν απαντήσεις απόλυτα αληθινές με ύφος, σοβαρότητα και υπευθυνότητα όπως αρμόζει σε Αρχηγό.

Κυκλοφορεί και η άποψη "γιατί δεν τα έλεγε στους προϊσταμένους του; " Ο κάθε Αρχηγός και από  τους νυν και από τους απελθόντες πάντοτε μετέφεραν την πραγματική εικόνα στην πολιτική ηγεσία και αυτό που πιστεύουν. Δεν θα μπορούσαν να κάνουν και αλλιώς γιατί αυτό "βγαίνει" από μόνο του μετά από ένα τρόπο ζωής για 35-37 χρόνια. Ο κάθε ένας αυτό το εκφράζει με την δική του προσωπικότητα αλλά πάντοτε μέσα σε συγκεκριμένα όρια ρεαλιστικότητας και ευπρέπειας. Για αυτό και κανείς δεν πρέπει να έχει καμία απολύτως αμφιβολία για το ότι η ηγεσία είχε απόλυτη γνώση των απόψεων και θέσεων του Α/ΓΕΝ.

Πρέπει να προσέξουμε λίγο την έννοια της λέξης "Αρχηγός". Στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι Αρχηγός του Οπλου του και όχι επιτελής κανενός. Σε διαφορετική περίπτωση θα μπορούσε να ονομάζεται Γενικός Γραμματέας.
Ως Αρχηγός, επιβάλλεται να έχει άποψη, θέσεις και όραμα για το Οπλο του και το απόλυτο δικαίωμα να τα εκφράζει αυτά.

Τέλος, σε ένα αυστηρά πειθαρχημένο σύνολο, ο Αρχηγός καλείται να εκφράζει το προσωπικό του οποίου ηγείται, να εξασφαλίζει τα δικαιώματα του και να διεκδικεί γι αυτό χωρίς να αφήνει κανένα περιθώριο ανάπτυξης συνδικαλιστικών οργάνων αφού δεν θα έχουν κανένα λόγο ύπαρξης.

Εάν ο Αρχηγός δεν κάνει τα παραπάνω τότε αφήνει "χώρο" να αναπτυχθούν άλλοι μηχανισμοί και δραστηριότητες που δεν προσάδουν στις ΕΔ.
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συνάντηση Κωσταράκου-Χρηστίδη.Τι είπαν οι Αρχηγοι ΓΕΕΘΑ-ΓΕΝ για τη παρέμβαση του Α/ΓΕΝ

"Ειδικές" επιθέσεις στον Α/ΓΕΝ από ..."ειδικούς συνεργάτες"

"Καλά τα είπες Αρχηγέ",λένε από το Μαξίμου για τις δηλώσεις Χρηστίδη! "Πάγος" στους "σκληρούς"

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ