Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΑΠΟΨΗ

"Χρυσά γαλόνια" η ΧΑ! Η υποψηφιότητα στρατηγού καταδρομέα θέτει ερωτήματα στην ηγεσία

26.04.2014 | 22:53
Του ΠΑΡΙ ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΥ

Όπως κάθε Έλληνας πολίτης έτσι και ο αντιστράτηγος ε.α Ελευθέριος Συναδινός έχει το απόλυτο να δικαίωμα να αποφασίζει αν και με ποιους θα πολιτευθεί ,ποιους και γιατί θα ψηφίσει. Δικαίωμα που του δίνει η Δημοκρατία μας -με τις παθογένειές της- η οποία δίνει την δυνατότητα ακόμη και σε οργανώσεις όπως η Χρυσή Αυγή να έχουν λόγο και άποψη.

Δεν δίνει κανένα δικαίωμα σε κανέναν να έχει τάγματα εφόδου ,παραστρατιωτικές οργανώσεις και κυρίως να προσπαθεί να επιβάλλει δια της βίας τις απόψεις του. Η Δημοκρατία για να παρέχει ελευθερία πρέπει απαραίτητα να έχει και μηχανισμούς ελέγχου, απαγορεύσεων και επιβολής αυστηρών ποινών και κυρώσεων. Κι αυτές θα υποστεί η ΧΑ αν αποδειχτούν οι κατηγορίες εναντίον της.

Μέχρι εδώ νομίζουμε ότι δεν θα υπάρχουν και πολλοί που διαφωνούν.

Ας περάσουμε σ΄ όσα πιθανόν να ενοχλήσουν τους υποστηρικτές της οργάνωσης.

Επειδή δεν κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας ,έχουμε εκφράσει πολύ ξεκάθαρα την άποψή μας από πολύ νωρίς. Από τότε που ελάχιστοι τολμούσαν να το κάνουν “κρατώντας πισινή” και φθανοντας στο σενάριο της “σοβαρής Χρυσής Αυγής” που θα μπορούσε “υπό προϋποθέσεις” να “κολλησει” σε κάποιο κυβερνητικό σχήμα! Αυτά δεν υπάρχουν.

Έχουμε διατυπώσει λοιπον την άποψη ότι δεν νοείται στρατιώτης, υπαξιωματικός ,αξιωματικός ,όποιος φορά στολή κι Εθνόσημο να έχει την παραμικρή σχέση με οργανώσεις που γεννήθηκαν από την μήτρα του νεοναζισμού! Τελεία και παύλα. Όποιος δεν μπορεί να συγκρατήσει την συμπάθειά του ή τον θαυμασμό του για τον Χίτλερ, την Βέρμαχτ και τα SS έχει επιλογή που του παρέχει η Δημοκρατία. Κρεμάει τη στολή στην ντουλάπα του και υποστηρίζει ότι νομίζει. Όλα τ΄ άλλα είναι φθηνά κόλπα και δικαιολογίες που δεν πρέπει καν να μπαίνουν σε συζήτηση.

Ο αντιστράτηγος ε.α Ελευθέριος Συναδινός υπήρξε ακόμη και Διευθυντής Ειδικών Δυνάμεων! Αποστρατεύθηκε το 2011. Και αποφάσισε τώρα ,μετά όσα τρομερά έχουν αποκαλυφθεί για την ΧΑ να βάλει το όνομά του στο ευρωψηφοδέλτιό της. Συνεπώς κανείς δεν μπορεί να κατηγορηθεί για παραλογισμό αν συμπεράνει ότι από την εποχή που ο αντιστράτηγος ήταν εν ενεργεία είχε πειστεί για την ορθότητα των απόψεων της ΧΑ. Τότε δεν είχε γίνει ούτε η δολοφονία Φύσσα, ούτε είχαν αποκαλυφθεί όσα αποκαλύφθηκαν σ΄ αυτά τα τρία χρόνια. Τα οποία απ΄ ότι φαίνεται δεν έπαιξαν κανένα απολύτως ρόλο στην απόφασή του να ενταχθεί στο ψηφοδέλτιο της οργάνωσης!

Όταν λοιπόν ο Διευθυντής Ειδικών Δυνάμεων μιας έστω περιόδου έχει αυτές τις απόψεις,τι θα πρέπει να σκεφθούμε ότι συμβαίνει παρακάτω; Κι εδώ μπαίνουν πλέον κάποια ερωτήματα για την στρατιωτική ηγεσία πρωτίστως:

•Είναι τόσο βέβαιοι στο ΓΕΕΘΑ για το πόρισμα που προέκυψε από την …έρευνα εξπρές που έκαναν για την διείσδυση της ΧΑ στις ΕΔ;

•Δεν έπεσε τίποτα στην αντίληψή της για τις απόψεις του αντιστράτηγου οι οποίες πιθανόν να έχουν “περάσει” και προς τα κάτω; Ρωτάμε γιατί από χθες το βράδυ που έγινε γνωστό το θέμα της υποψηφιότητας του κ. Συναδινού δεν διαπιστώσαμε κανέναν από τους αξιωματικούς με τους οποίους μιλήσαμε να είναι έκπληκτος.

•Επειδή έχουν δοθεί κι άλλα σημάδια απροθυμίας της ηγεσίας να “ψαχτεί” σε βάθος το θέμα της ΧΑ στις ΕΔ, μήπως είναι ευκαιρία να γίνει μια πραγματικά σοβαρή έρευνα από την οποία θα προκύψουν και ασφαλή συμπεράσματα; Τα οποία πιστεύουμε ότι θα αποδείξουν ότι το πρόβλημα περιορίζεται σε μερικούς γραφικούς και σε πάρα πολλούς αγανακτισμένους. Οι πρώτοι σε κανέναν δεν θα λείψουν και για τους δεύτερους η στρατιωτική ηγεσία έχει κολοσσιαίες ευθύνες για τον δρόμο που τους έστειλε. Και είναι καθήκον της ηγεσίας να κάνει ότι περνά από το χέρι της για να απαλύνει την αγανάκτηση και την οργή.


•Θέλει το ΓΕΕΘΑ αλλά και τα υπόλοιπα Γενικά Επιτελεία να “ξεκαθαρίσει” το ζήτημα της ΧΑ στις ΕΔ; Η ερώτηση δεν είναι τυχαία. Το επιτελείο του κ.Κωσταράκου αντιμετώπιζε με πολύ …μπλαζέ διάθεση τα δημοσιεύματα , τις απόψεις και την κριτική που υπήρξε πολλές φορές αυτά τα χρόνια. Διαψεύδονται πανηγυρικά όλες οι “αφ΄ υψηλού” διαβεβαιώσεις και αυτό θα πρέπει να προβληματίσει σοβαρά την ηγεσία.

•Θέλει το ΓΕΣ να στείλει ηχηρότατο μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ότι οι Ειδικές Δυνάμεις δεν αποτελούν σε καμία περίπτωση “φωλιά” χρυσαυγιτών όπως πολύ εύκολα πολλοί ανεύθυνα υποστηρίζουν; Η φρέσκια ηγεσία του κ.Μανωλά έχει όλη την άνεση να το κάνει και να μην μιμηθεί προκατόχους του που φοβόντουσαν ακόμη και να απαντήσουν σε δημοσιογραφικές ερωτήσεις για την Χρυσή Αυγή.

Ο Α/ΓΕΕΘΑ και οι υπόλοιποι Αρχηγοί έχουν πολιτικό προϊστάμενο τον Αβραμόπουλο. Πολλά μπορεί να του προσάψει κάποιος αλλά ότι είναι ψύχραιμος πολιτικός και επιμένει χρόνια τώρα να εκφράζει την απέχθειά του για τα άκρα -όποια κι αν είναι αυτά- κανείς δεν μπορεί να το αρνηθεί. Με αφορμή λοιπόν την υπόθεση του κ. Συναδινού πρέπει ο φάκελος ΧΑ στις ΕΔ να ανοίξει άμεσα. Και να μην κλείσει χωρίς να δοθούν συγκεκριμένες απαντήσεις. Μόνο έτσι θα πάψουν οι κακοπροαίρετοι να βάζουν τους γραφικούς νοσταλγούς της Βέρμαχτ στο ίδιο τσουβάλι με τους έντιμους ,πατριώτες Έλληνες αξιωματικούς που αποτελούν την συντριπτική πλειοψηφία των ΕΔ.


Διαβάστε ακόμη:


Ο Διευθυντής Ειδικών Δυνάμεων το 2009 -2010 στην Χρυσή Αυγή ως υποψήφιος ευρωβουλευτής!


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ