Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Χρυσή Αυγή : "Σατανιστές, παγανιστές, ναζί", λέει ο μητροπολίτης Σεραφείμ

25.05.2013 | 11:06
Σκληρότατη επίθεση κατά της Χρυσής Αυγής από τον μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ , μέσω της κρατικής τηλεόρασης.


Μιλώντας στη ΝΕΤ, ο μητροπολίτης Πειραιώς είπε ότι η Χρυσή Αυγή είναι τάγμα του σατανισμού και του παγανισμού .

Σύμφωνα με τον μητροπολίτη , «ο δήθεν εθνικισμός τους είναι στην ουσία μια μορφή επιβιώσεως του ναζισμού» και «ο αληθής όρος είναι ο “εθνισμός”, που σημαίνει αγάπη προς την πατρίδα χωρίς το μίσος προς τους άλλους».

Ο κ. Σεραφείμ υπενθύμισε όσα στο παρελθόν έχει υποστηρίξει δημοσίως ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος.

«Ο ίδιος το γράφει στον πρόλογο του βιβλίου του Οδυσσέα Πατεράκη "Το αστραφτερό σκοτάδι του Εωσφόρου", όπου εκεί αναφέρεται στον αποκρυφιστή και μεγάλο ποιητή βέβαια, τον περίφημο Γουίλιαμ Γέιτς. Αυτός, μαζί με άλλους, είχαν συγκροτήσει τότε, τον 19ο αιώνα βέβαια, τον περίφημο ερμητικό τάγμα "Χρυσή Αυγή". Μέλος αυτού του τάγματος υπήρξε ο σατανιστής, αποκρυφιστής, Μαύρος Μάγος, ο Αλιστερ Κρόουλι» ανέφερε ο μητροπολίτης και πρόσθεσε πως πρόκειται για «ένα ιδεολόγημα που αναβιώνει στους καιρούς μας τον παγανισμό, τον αποκρυφισμό και βέβαια όλα αυτά ενδύονται με τον μανδύα του ναζιστικού συστήματος, δηλαδή έχουν μια στρατιωτική οργάνωση και ένα ιδεολόγημα προβάλλουν, τον εθνικισμό».
 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ