Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Χτύπημα του Ισλαμικού Κράτους στη Λιβύη - 8 νεκροί

27.01.2015 | 14:07
Έκρηξη με παγιδευμένο αυτοκίνητο σημειώθηκε σήμερα μπροστά από πολυτελές ξενοδοχείο της Τρίπολης στη Λιβύη με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τρεις φρουροί, ανακοίνωσε ένας αξιωματούχος των δυνάμεων ασφαλείας, ενώ την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε το παρακλάδι του Ισλαμικού Κράτους στη Λιβύη. Τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι, ανάμεσα στους οποίους πέντε ξένοι ειναι το σύνολο των νεκρών.
Όπως αναφέρουν πηγές των αρχών ασφαλείας που βρίσκονται στον τόπο της έκρηξης, τέσσερις ένοπλοι πυροδότησαν τα εκρηκτικά του αυτοκινήτου και στη συνέχεια εισήλθαν στους χώρους του ξενοδοχείου Corinthia σκοτώνοντας τον φρουρό ασφαλείας που βρισκόταν στην είσοδό του.

Σύμφωνα με το αμερικανικό κέντρο παρακολούθησης ισλαμιστικών ιστοσελίδων SITE, μέλη του ΙΚ στη Λιβύη ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση. Σε μήνυμά του στο Twitter, το παρακλάδι του ΙΚ στην Τρίπολη επιβεβαίωσε ότι μέλη του πραγματοποίησαν έφοδο στο ξενοδοχείο το οποίο είναι γνωστό γιατί φιλοξενεί διπλωμάτες και λίβυους αξιωματούχους.Ο Μαχμούντ Χάμζα, διευθυντής της ειδικής δύναμης αποτροπής της Λιβύης, δήλωσε προς το τηλεοπτικό δίκτυο αλ-Νάμπα πως πέντε ξένοι, ανάμεσα στους οποίους δύο γυναίκες, καθώς και ένας αξιωματικός της ασφάλειας και δύο από τους ενόπλους, σκοτώθηκαν κατά την επίθεση που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Corinthia στην Τρίπολη. Δεν ανακοίνωσε τις εθνικότητες των ξένων.

Πηγές στις δυνάμεις ασφαλείας δήλωσαν εξάλλου πως οι ένοπλοι ανατινάχθηκαν μέσα στο ξενοδοχείο στη διάρκεια της επίθεσης, την ευθύνη για την οποία ανέλαβε η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

"Καταδιωκόμενοι και περικυκλωμένοι στον 21ο όροφο του ξενοδοχείου από τις δυνάεμις ασφαλείας, οι επιτιθέμενοι ανατίναξαν τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένοι", δήλωσε ο εκπρόσωπος των επιχειρήσεων ασφαλείας στην Τρίπολη Ίσαμ αλ-Νάας. Μια άλλη πηγή στις δυνάμεις ασφαλείας που βρισκόταν επιτόπου επιβεβαίωσε την πληροφορία αυτή.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ