Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Υεμένη: Ξανά νεκρά παιδιά στην Υεμένη μετά από αεροπορικό βομβαρδισμό

19.09.2017 | 10:42
Τέσσερα παιδιά έχασαν τη ζωή τους από βομβαρδισμό στην πόλη Ταέζ στην Υεμένη. 

Τέσσερα αγόρια ηλικίας 7 με 15 ετών σκοτώθηκαν στην Υεμένη από έναν νυχτερινό βομβαρδισμό για τον οποίο κατηγορήθηκαν οι σιίτες αντάρτες Χούτι και ο οποίος εξαπολύθηκε εναντίον της πόλης Ταέζ στο νοτιοδυτικό τμήμα της χώρας, ανακοίνωσε σήμερα ένας τοπικός αξιωματούχος.

Την προηγούμενη Παρασκευή τρία παιδιά είχαν σκοτωθεί και εννέα είχαν τραυματιστεί στην ίδια πόλη, την τρίτη μεγαλύτερη της Υεμένης η οποία πολιορκείται από τους Χούτι.

Στόχος του χθεσινού βομβαρδισμού ήταν η αλ Τζαμαλίγια, μια από τις πιο παλιές συνοικίες της Ταέζ που βρίσκεται στο ανατολικό τμήμα της πόλης, διευκρίνισε ο αξιωματούχος αυτός.

Η Διεθνής Επιτροπή Ερυθρού Σταυρού (ΔΕΕΣ) είχε αντιδράσει έντονα μετά τον βομβαρδισμό της Παρασκευής. «Δεν μπορούμε να κλείνουμε τα μάτια στον αυξανόμενο αριθμό των αμάχων που τραυματίζονται και σκοτώνονται εξαιτίας των επιθέσεων χωρίς διακρίσεις», ανέφερε η ΔΕΕΣ σε ανακοίνωσή της που εξέδωσε την Κυριακή.


Από τον Μάρτιο του 2015 τουλάχιστον 8.400 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και 48.000 έχουν τραυματιστεί στην Υεμένη, μεταξύ των οποίων πολλοί άμαχοι, ενώ έχει προκληθεί και ανθρωπιστική κρίση στη χώρα. 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ
 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ