Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Υεμένη: Οι δυνάμεις τις συμμαχίας κατέλαβαν το αεροδρόμιο της Χοντάιντα

20.06.2018 | 11:30
 Οι φιλοκυβερνητικές δυνάμεις της Υεμένης ανέλαβαν τον πλήρη «έλεγχο» του αεροδρομίου της Χοντέιντα, ανακοίνωσε σήμερα ο συνασπισμός υπό τη Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, στο πλαίσιο της επιχείρησης που έχουν ξεκινήσει εδώ και μία εβδομάδα για την ανακατάληψη της στρατηγικής σημασίας πόλης από τους Χούτι.

«Το αεροδρόμιο (της Χοντέιντα) έχει “καθαρίσει” εντελώς (από την παρουσία των ανταρτών) και είναι υπό τον πλήρη έλεγχο» των φιλοκυβερνητικών δυνάμεων, δήλωσε ο Άμπντελ Σάλαμ αλ Σέχι, ο διοικητής από τα Εμιράτα των δυνάμεων του συνασπισμού που δρα στην Υεμένη, σε βίντεο που αναρτήθηκε από το πρακτορείο WAM.

«Σήμερα το αεροδρόμιο της Χοντέιντα απελευθερώθηκε χάρη στις “Ταξιαρχίες των Γιγάντων” και με τη στήριξη του συνασπισμού», πρόσθεσε ο ίδιος.

Τα Εμιράτα προσφέρουν ζωτικής σημασίας στήριξη επί του πεδίου στις ετερόκλητες δυνάμεις από την Υεμένη που εμπλέκονται στην επιχείρηση στη Χοντέιντα.

Η «Ταξιαρχία των Γιγάντων» είναι μια παλιά μονάδα των ειδικών δυνάμεων του στρατού της Υεμένης που αναδιαρθρώθηκε από τα Εμιράτα και ενισχύθηκε από χιλιάδες μαχητές από το νότιο τμήμα της χώρας.

Η συμμαχία που στηρίζει την Κυβέρνηση της Υεμένης, ετοιμάζεται να ξεκινήσει νέες επιχειρήσεις για την κατάληψη ολόκληρης της πόλης, που είναι λιμάνι στρατηγικής σημασίας για όλη την περιοχή.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ