Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Υεμένη: 25 νεκροί σε μάχες ανάμεσα σε στρατιώτες και σιίτες αντάρτες

20.05.2014 | 12:30
Ένδεκα στρατιώτες και 14 σιίτες αντάρτες σκοτώθηκαν σήμερα σε βίαιες συγκρούσεις στη βόρεια Υεμένη, σύμφωνα με ιατρικές πηγές.
Δεκάδες άλλοι τραυματίσθηκαν στις μάχες που ξέσπασαν όταν αντάρτες επιτέθηκαν σε θέση του στρατού σε δυτικό προάστιο της πόλης Αμράν, βορείως της Σαναά.
Ένας πρώτος απολογισμός από στρατιωτική πηγή έκανε λόγο για τρεις στρατιώτες νεκρούς από τις συγκρούσεις που, σύμφωνα με την πηγή αυτή, επανελήφθησαν το μεσημέρι έπειτα από ένα διάλειμμα.

Η ένταση παραμένει ζωηρή στο Αμράν όπου οι σιίτες αντάρτες, οι Χούτι, πραγματοποίησαν πρόσφατα επιδείξεις ισχύος και διαδηλώσεις ζητώντας την παραίτηση αξιωματικών και αξιωματούχων που κατηγορούνται για "διαφθορά".

Οι αντάρτες αυτοί, οι οποίοι ελέγχουν στη βόρεια Υεμένη την επαρχία Σαάντα, πιστεύεται ότι θέλουν να κερδίσουν έδαφος για να διευρύνουν τη ζώνη επιρροή τους στο μελλοντικό ομόσπονδο κράτος της Υεμένης, που πρόκειται να περιλαμβάνει έξι επαρχίες.
Στις αρχές Φεβρουαρίου, έπειτα από συγκρούσεις που είχαν στοιχίσει τη ζωή σε 150 ανθρώπους, είχαν καταλάβει ορισμένες τοποθεσίες της επαρχίας Αμράν, απωθώντας τη φυλή των Αλ-Άχμαρ, των ισχυρών αρχηγών της συνομοσπονδίας φυλών Χάσεντ.

Στρατιωτικές πηγές είχαν δηλώσει πως στόχος των ανταρτών ήταν να πάρουν τον έλεγχο της πόλης Αμράν και να πολιορκήσουν την πρωτεύουσα Σαναά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Υεμένη: Δέκα στρατιωτικοί νεκροί


Σε συναγερμό οι δυτικές αποστολές στην Υεμένη


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ