Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

4 νεκροί απο επίθεση UAV στην Υεμένη

06.08.2013 | 10:09
Τέσσερις άνθρωποι που θεωρείται ότι ανήκουν στο δίκτυο της Αλ Κάιντα σκοτώθηκαν τα ξημερώματα στην περιοχή Μαρίμπ της ανατολικής Υεμένης σε επίθεση μη επανδρωμένου αεροσκάφους κατά του αυτοκινήτου στο οποίο επέβαιναν, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

Η επιχείρηση πραγματοποιείται τη στιγμή που όλοι οι μηχανισμοί ασφαλείας των ΗΠΑ βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού, που οδήγησε στο κλείσιμο αμερικανικών διπλωματικών αποστολών στη Μέση Ανατολή και την Ασία.

Οι τέσσερις επέβαιναν σε όχημα που κονιορτοποιήθηκε από τέσσερις πυραύλους που εκτόξευσε το μη επανδρωμένο αεροσκάφος, σύμφωνα με τοπικό αξιωματούχο, ο οποίος διευκρίνισε ότι οι τέσσερις , όλοι Υεμενίτες, κάηκαν όταν το αυτοκίνητό τους μετατράπηκε σε "πύρινη σφαίρα".

Δύο από τους νεκρούς αναγνωρίσθηκαν, σύμφωνα με την ίδια πηγή, που διευκρίνισε ότι πρόκειται για τους Σάλεχ αλ-Τάις και Σάλεχ αλι Γκούτι.

Ο πρώτος περιλαμβάνεται σε λίστα 25 ατόμων που καταζητούνται για συμμετοχή στην αλ Κάιντα
και δόθηκε στη δημοσιότητα τη χθεσινή νύκτα από το υπουργείο Αμυνας της Υεμένης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, τα 25 αυτά πρόσωπα "σχεδιάζουν τρομοκρατικές επιθέσεις για τις τελευταίες ημέρες του ραμαζανιού και για την γιορτή αλ Φιτρ", αυτήν την εβδομάδα.

Πρόκειται για την τέταρτη επίθεση μη επανδρωμένου αεροσκάφους εναντίον προσώπων που θεωρούνται μέλη της Αλ Κάιντα στην Υεμένη από τις 28 Ιουλίου.


Η Ουάσινγκτον αποφάσισε το κλείσιμο αμερικανικών πρεσβειών και προξενείων στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και στην Ασία έπειτα από τον εντοπισμό μηνυμάτων ανάμεσα στον ηγέτη της Αλ Κάιντα Αΐμάν αλ Ζαουάχρι και τον επικεφαλής της Αλ Κάιντα στην Αραβική Χερσόνησο, η οποία έχει ως βάση την Υεμένη. Η αμερικανική κυβέρνηση θεωρεί ότι η οργάνωση αυτή είναι το πλέον δραστήριο από τα παρακλάδια της Αλ Κάιντα.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ