Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Υεμένη: 5 νεκροί μαχητές απο επίθεση UAV

09.11.2013 | 14:27
Πέντε μαχητές μέλη της αλ-Κάιντα σκοτώθηκαν από διπλή επιδρομή μη επανδρωμένων αμερικανικών αεροσκαφών σε επαρχία της νότιας Υεμένης ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας. Στην ανακοίνωση διευκρινίζεται ότι οι μαχητές σκοτώθηκαν την Πέμπτη, αλλά δεν γίνεται γνωστό αν τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη ξεκίνησαν από την Υεμένη ή τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η επίθεση έγινε στη επαρχία Αμπιγιάν, που είναι προπύργιο για την αλ-Κάιντα της Αραβικής Χερσονήσου ( AQAP ) και άλλες ένοπλες ισλαμικές ομάδες. Η AQAP θεωρείται από τις Ηνωμένες Πολιτείες ως ένα από τα πιο ενεργά τμήματα του τρομοκρατικού δικτύου της αλ-Κάιντα και συνιστά σοβαρή απειλή για τα δυτικά συμφέροντα και τη διακίνηση πετρελαίου μέσω δεξαμενόπλοιων από τον Περσικό Κόλπο.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες εξαπολύουν τακτικά επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη κατά θέσεων της AQAP σε μια εκστρατεία που έχει επικριθεί από οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, οι οποίες κατηγορούν τους αμερικανούς ότι με αυτή την πρακτική εκτελούν ύποπτους χωρίς πρώτα να τους περάσουν από δίκη, ενώ συχνά πλήττονται και πολίτες.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ