Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

08.10.2012 | 19:40

Υεμένη:Eξάρθρωσαν Ιρανικό/Συριακό δίκτυο κατασκοπείας.

Οι αρχές της Υεμένης ανακοίνωσαν πως εξάρθρωσαν δίκτυο κατασκοπείας του Ιράν, στο οποίο συμμετείχαν Σύροι

Οι αρχές της Υεμένης ανακοίνωσαν πως εξάρθρωσαν δίκτυο κατασκοπείας του Ιράν, στο οποίο συμμετείχαν Σύροι και δρούσε στη χώρα, όπου είχε περάσει λαθραία αρκετά όπλα.

Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας, «ιρανικά, συριακά και υεμενίτικα στοιχεία», μέλη υποτιθέμενου δικτύου κατασκοπείας, «συνελήφθησαν στη Σανάα, στο Άντεν και σε άλλες επαρχίες».

Οι Ιρανοί, που διείσδυσαν στην Υεμένη προσποιούμενοι τους επενδυτές σε ένα βιομηχανικό σχέδιο, ξεκίνησαν να εισάγουν τεχνολογικό εξοπλισμό από τον λιμένα του Άντεν, όπου «οι έλεγχοι σε ένα εμπορευματοκιβώτιο απεκάλυψαν πως ο εξοπλισμός αυτός δεν προοριζόταν για πολιτική, αλλά για στρατιωτική χρήση», προσθέτει το υπουργείο.
Μετά την κατάσχεση του εξοπλισμού, «του οποίου η συναρμολόγηση μπορεί να οδηγήσει στην κατασκευή πυραύλων και διαφόρων άλλων όπλων», οι αρχές συνέλαβαν «τους Ιρανούς και ξεκίνησαν έρευνες», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο, χωρίς να αποκαλύπτει τον αριθμό των συλληφθέντων, ούτε την ημερομηνία της σύλληψής τους.

Τον περασμένο μήνα, ο πρόεδρος της χώρας Αμπντ Ράμπο Μανσούρ Χάντι είχε κατηγορήσει το Ιράν «ότι υποστήριζε τα ένοπλα πολιτικά ρεύματα» στην Υεμένη, κάνοντας λόγο για την εξάρθρωση έξι δικτύων κατασκοπείας για λογαριασμό της Ισλαμιστικής Δημοκρατίας.
Την περασμένη εβδομάδα, ο Χάντι είχε κατηγορήσει και πάλι το Ιράν ότι υποστηρίζει ένα τμήμα του Κινήματος του Νότου, το οποίο επιδιώκει δια των όπλων να επιτύχει την ανεξαρτητοποίηση των νοτίων περιοχών της χώρας.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ