Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Υεμένη: Οι ΗΠΑ βομβάρδισαν για πρώτη φορά θέσεις των Χούτι

13.10.2016 | 11:20
 Oι ΗΠΑ βομβάρδισαν για πρώτη φορά, χθες Τετάρτη βράδυ, τρεις θέσεις ραντάρ σε περιοχές που ελέγχουν οι Χούτι στην Υεμένη, ως αντίποινα για την δεύτερη πυραυλική επίθεση που δέχτηκε το αμερικανικό αντιτορπιλικό USS Mason μέσα σε μια βδομάδα. 

Οι σιίτες αντάρτες Χούτι στην Υεμένη επανέλαβαν ξανά σήμερα ότι δεν εξαπέλυσαν πυραυλική επίθεση εναντίον ενός αντιτορπιλικού του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, όπως μετέδωσε ένα πρακτορείο ειδήσεων που ελέγχεται από την οργάνωση.

Οι Χούτι που υποστηρίζονται από το Ιράν τόνισαν ότι η επίθεση εναντίον του USS Mason δεν εξαπολύθηκε από περιοχή που βρίσκεται υπό τον έλεγχό τους, σύμφωνα με το πρακτορείο Saba, το οποίο επικαλέστηκε μια στρατιωτική πηγή.
«Οι ισχυρισμοί αυτοί είναι αβάσιμοι και οι επιτροπές του λαού δεν έχουν καμία σχέση με την ενέργεια αυτή», δήλωσε η πηγή αυτή, αναφερόμενη στη διοίκηση των Χούτι.

Στο μεταξύ οι ΗΠΑ βομβάρδισαν χθες Τετάρτη το βράδυ τρεις θέσεις ραντάρ σε περιοχές που ελέγχουν οι Χούτι στην Υεμένη, όπως ανακοίνωσε το Πεντάγωνο.

Πρόκειται για την πρώτη φορά που οι ΗΠΑ εμπλέκονται στρατιωτικά στη σύγκρουση στην Υεμένη εναντίον των Χούτι. Μέχρι στιγμής η Ουάσινγκτον προσέφερε μόνο επιμελητειακή βοήθεια στον υπό τη Σαουδική Αραβία συνασπισμό που από τον Μάρτιο του 2015 υποστηρίζει τον στρατό της Υεμένης που είναι πιστός στον πρόεδρο Αμπντ Ράμπο Μάνσουρ Χάντι εναντίον των σιιτών ανταρτών που υποστηρίζονται από τον πρώην πρόεδρο Άλι Αμπντάλα Σάλεχ και το Ιράν.

«Τα περιορισμένα αυτά πλήγματα νόμιμης άμυνας διεξήχθησαν για να προστατεύσουμε το προσωπικό μας, τα πλοία μας και την ελευθερία ναυσιπλοΐας μας σε αυτή τη σημαντική θαλάσσια οδό», δήλωσε ο Πίτερ Κουκ εκπρόσωπος του Πεντάγωνο.
«Στόχο είχαν ραντάρ που εμπλέκονταν στις πρόσφατες πυραυλικές επιθέσεις που απείλησαν το USS Mason και άλλα πλοία που διεξάγουν επιχειρήσεις στα διεθνή ύδατα της Ερυθράς Θάλασσας και στα στενά του Μπαμπ αλ Μάντεμπ», πρόσθεσε. 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ