Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Υεμένη: Μέλη της Αλ-Κάιντα οχυρωμένα σε στρατιωτικό κτίριο

01.10.2013 | 12:49
Μαχητές της Αλ-Κάιντα παραμένουν σήμερα οχυρωμένοι στο γενικό επιτελείο του υεμενιτικού στρατού στη Μουκάλα (νοτιοανατολική Υεμένη), την επομένη της ανακοίνωσης περί ανακατάληψής του από τις κυβερνητικές δυνάμεις, έγινε γνωστό από στρατιωτική πηγή.

"Ένοπλοι άνδρες της Άνσαρ αλ-Σαρία εξακολουθούν να βρίσκονται στον τρίτο όροφο" του στρατιωτικού κτιρίου, όπου "κρατούν στρατιωτικούς", δήλωσε προς το Γαλλικό Πρακτορείο η στρατιωτική πηγή, χωρίς να διευκρινίσει τον αριθμό των ενόπλων ή αυτό των ομήρων τους.

"Οχυρώνονται στον τρίτο όροφο του κτιρίου" που χρησιμεύει ως γενικό επιτελείο της 2ης στρατιωτικής περιφέρειας του στρατού ξηράς και εναντίον του οποίου είχαν επιτεθεί χθες, Δευτέρα, διευκρίνισε η πηγή.

Ο στρατός είχε ανακτήσει χθες το βράδυ τον έλεγχο του κτιρίου εκτός από τον τρίτο όροφο, όπου ενόπλοι κατάφεραν να συλλάβουν στρατιωτικούς, εξήγησε η ίδια πηγή, οι πληροφορίες της οποίας επιβεβαιώθηκαν στο Γαλλικό Πρακτορείο από άλλες στρατιωτικές πηγές.

Χθες το βράδυ, στρατιωτικές πηγές είχαν ανακοινώσει ότι ο στρατός ανακατέλαβε το κτίριο από τους αντάρτες, πολλοί από τους οποίους τραυματίσθηκαν ή συνελήφθησαν.

Από την επίθεση έχουν σκοτωθεί συνολικά πέντε στρατιωτικοί, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Προηγούμενος απολογισμός νοσοκομειακής πηγής έκανε λόγο για τέσσερις νεκρούς μεταξύ των στρατιωτικών και για επτά τραυματίες.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ